Aurinkosuojan asiantuntijat

Jopa 80% ihon ikääntymisen merkeistä on auringon aiheuttamaa.* Ensimmäinen askel anti-ageing ihonhoidossa onkin laajakirjoisen SPF 30 aurinkosuojan käyttö päivittäin, jopa pilvisellä ilmalla. UVB- säteet vaikuttavat ihon pintakerroksiin aiheuttaen ihon palamista ja jopa ihosyöpää; UVA-säteet imeytyvät syvemmälle tuhoten kollageenia sekä aiheuttaen vapaiden radikaalien syntyä, jotka aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Luokittelu

Kaikilla aurinkosuojilla on SPF-luokitus, joka vastaa niiden kyvystä suojata UVB-säteilyltä. Mutta SPF ei ole ainoa kriteeri, jota sinun tulisi etsiä ihonhoitotuotteistasi. ‘Laajakirjoinen’ sekä tähtiluokitusjärjestelmä auttavat sinua mittaamaan suojatasoa myös UVA- säteitä vastaan.

Laajakirjoinen luokitus tarkoittaa, että UVA- suoja on vähintään yksi kolmasosa UVB:n suojasta. Tähtiluokitus näyttää UVA:n ja UVB:n vaihtelevan suhteen. Kaikki Medik8 aurinkosuojat ovat vähintään laajakirjoisia, sekä kaikissa päivävoiteissa on korkein 5* suojaluokitus UVA:ta vastaan.

Kemiallinen vai fysikaalinen

Aurinkosuojia on kahta erilaista: kemiallisia ja fysikaalisia. Molemmat imevät UV-valoa itseensä ja muuttavat sen lämpöenergiaksi. Fysikaaliset aurinkosuojat voivat imeä itseensä jopa 95 % UV-säteistä. [2]

Ainoa ero fysikaalisten ja kemiallisten aurinkosuojien välillä on se, että fysikaaliset suojat voivat hajottaa pienen määrän UV- säteilystä, noin 5 %.

Vinkkejä aurinkosuojan käyttöön

1. Käytä ainakin ¼ teelusikallista kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

2. Jos olet voimakkaassa auringonvalossa, levitä aurinkosuojaa kahden tunnin välein saadaksesi optimaalisen suoja.

3. Hikoilu, hankaus sekä vesi voivat vaikuttaa aurinkosuojan tehoon. Lisää aurinkosuojaa säännöllisesti.

4. Älä unohda käyttää aurinkosuojaa myös korviin ja niskaan.

5. Parhaimman suojan varmistamiseksi, anna aurinkosuojallesi 20 minuuttia aikaa imeytyä ennen kuin menet ulos auringonvaloon.

Fysikaaliset aurinkosuojat

Aikaisemmin mielikuva fysikaalisista aurinkosuojista oli negatiivinen – ne olivat tahmeita ja epämiellyttäviä käyttää, sekä jättivät ihon pinnan valkoiseksi. Tämä oli ennen Medik8n vallankumouksellista fysikaalista aurinkosuojaa. Se sisältää sekoituksen hyväksi todettuja mineraalisuodattimia, kuten titaanidioksidia ja sinkkioksidia. Uskomattoman kevyt koostumus antaa iholle poikkeuksellisen laajakirjoisen SPF 30 suojakertoimen UV-säteilyä vastaan.

Kemialliset aurinkosuojat

Tavalliset, jokapäiväiset kemialliset aurinkosuojat käyttävät usein halpoja, epävakaita UV- suodattimia, jotka itseasiassa hajoavat auringonvalossa; tehden niiden käyttämisestä loppupeleissä turhaa. Kemiallisia suodattimia on monenlaisia. Joitakin varjostaa huoli niiden turvallisuudesta, ja joidenkin kemiallisten UV-suodattimien on jopa havaittu vaikuttavan hedelmällisyyteen. Mutta on myös hyviä uutisia: Medik8 ei käytä mitään näistä kiistanalaisista raaka-aineista tuotteissaan. Käytämme vain hyvin luotettavia ja turvallisia suodattimia, joiden uskomme olevan aurinkosuojien tulevaisuus. On kuitenkin totta, että käyttämämme raaka-aineet ovat kalliimpia sekä haastavampia työstää, mutta tulokset ovat selvästi näkyviä, jo tuotteen koostumuksessa.

Käytämme kolmea tarkoin valikoitua kemiallista UV-suojaa - Uvinul A Plus, Tinosorb S sekä Uvinul T 150. Yhdistettynä sopivina pitoisuuksina, nämä seuraavan sukupolven UV- suodattimet tarjoavat laajakirjoisen suojan sekä UVA- ja UVB- säteilyä vastaan ilman perinteisten kemiallisten suodattimien epävakautta. Uskomme että olemme löytäneet jättipotin luomalla tämän täydellisen aurinkosuoja yhdisteen: se on poikkeuksellisen vakaa ja hajoamaton auringonvalossa, antaa korkean suojan sekä on täysin turvallinen käyttää. Löydä nämä aurinkosuojat Advanced-linjastamme sekä Daily Radiance Vitamin C™ voiteestamme.

Tarvitsetko apua oikean aurinkosuojan valitsemiseen?


Katso tästä ohjeemme.

Physical Sunscreen (Saatavilla vain klinikoilta) Daily Radiance Vitamin C™ Advanced Day Total Protect ™ Advanced Day Eye Protect ™ Advanced Day Ultimate Protect ™
sunscreen logo vitamin-c logosunscreen logo sunscreen logo sunscreen logo sunscreen logo
FYSIKAALINEN TAI KEMIALLINEN Fysikaalinen Kemiallinen Kemiallinen Kemiallinen Kemiallinen
TUOTETYYPPI Aurinkosuoja Kosteusvoide Kosteusvoide Silmävoide Kosteusvoide
SPF LUOKKA SPF 50 SPF 30 SPF 30 SPF 30 SPF 50
UVA LUOKKA Laajakirjoinen Laajakirjoinen 5* 5* PA++++
MUUT HYÖDYT Vedenkestävä,
Skin Barrier Support,
Saastesuoja
C-vitamiini,
Hyaluronihappo
Saastesuoja,
Anti-ageingAnti-infrapuna,
Sinisen valon suoja
Saastesuoja,
Anti-ageingAnti-infrapuna,
Sinisen valon suoja
Kapsuloitu fotolyaasi,
Saastesuoja,
Anti-ageing, Anti-infrapuna,
Sinisen valon suoja

References:
[1] F. Flament et al., Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 2013, 6, pp 221-232
[2] C. Cole et al, Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine, 2015, 32(1), pp 5-10