Vaikuttavat ainesosat

Etsi käyttämiämme raaka-aineita ja lue, mitä kaikkea ne tekevät.

A

ACAI MARJAT

Acai-uute on peräisin Etelä-Amerikasta kotoisin olevan, Paranassaipalmun purppuranpunaisesta hedelmästä, jota kutsutaan acai-marjaksi. Acai-marja sisältää runsaasti monia välttämättömiä rasvahappoja ja vitamiineja. Ulkonäöltään mustikkaa muistuttava acai-marja on myös täynnä antosyaaneja, joiden tiedetään parantavan verenkiertoa ja vähentävän tulehdusta samalla suojaten ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.


ACETYL GLYCYL BETA-ALANINE

Kirkastava peptidi, joka auttaa estämään melaniinin siirtymistä ihosoluihin, vähentäen pigmenttikasautumia.


ALLANTOIINI

Allantoiini on kasviuute, jota löytyy luonnossa muinaisen rohtoraunioyrtin juuresta, joka on jo kauan ollut tunnettu sen parantavista ominaisuuksista. Uute on rauhoittava, haavoja parantava sekä ihoa suojaava. Se lisää myös solujen vaihtuvuutta edistäen tasaista ja sileää ihoa. Tämä estää myös ihohuokosia tukkiutumasta ja epäpuhtauksia syntymästä. Allantoiini on ideaalinen käytettäväksi epäpuhtauksista tai laajentuneista ihohuokosista kärsivälle iholle.

ALOE VERA

Itä- ja Etelä-Afrikan aavikoiden alkuperäiskasvi, aloe vera kuuluu liljakasveihin. Sen paksut ja täyteläiset lehdet antavat sille terävän suojan petoeläimiä vastaan. Kerättäessä lehdet tuottavat paksua, viskoosista geeliä – aloe vera-uutetta. Aloe vera on yksi vanhimmista parannuskeinoista ja huhujen mukaan Kleopatra käytti sitä rauhoittamaan ihoaan. Nykyisin olennainen osa rauhoittavaa ihonhoitoa, aloe vera jättää kasvot hehkuviksi ja hoidetuiksi.

ALFALIPOIINIHAPPO (ALA)

Tehokas antioksidantti, ALA pystyy suojaamaan ihoa ympäristön haitoilta sekä UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa ihosoluja vahingoittavien vapaiden radikaalien syntymistä. ALA suojaa ihosoluja DNA vahingoilta, sekä ihoa kollageenin tuhoutumiselta neutralisoimalla vapaat radikaalit, pitäen ihon herkän rakenteen ehjänä. Tämä auttaa estämään juonteiden ja ryppyjen muodostumista, samalla säilyttäen ihon luonnollisen kimmoisuuden. Alfalipoiinihappo toimii hyvin ihohuokosten pienentämiseen ja häivyttämiseen.

ALFA ARBUTIINI

Luonnossa kirkastavaa alfa arbutiinia löytyy arktisissa oloissa viihtyvästä sianpuolukasta. Arbutin estää prosessin, joka aiheuttaa ihon pigmenttimuutokset estämällä tyrosinaasin (melaniinia muodostavan entsyymin) toimimisen. Tämä auttaa tasapainottamaan ihon sävyä ja saa kasvot näyttämään kuulailta.

ARGINIINI

Kehossa luonnollisesti esiintyvä aminohappo, joka on tärkeässä osassa proteiinien rakentamisessa. Arginiini jättää ihon kiinteämmäksi ja pystyy vahvistamaan ihon omaa luontaista korjausprosessia. Se voi myös tehostaa ihosolujen jakaantumista; vahvistaen ihoa nuorekkaan ja terveen ilmeen saamiseksi. Arginiini toimii antioksidantin tavoin vapaita radikaaleja vastaan, estäen niitä aiheuttamasta ennenaikaista ikääntymistä iholla. Samalla arginiini sitoo kosteutta jättäen ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi.

ARNIKA

Arnikaa saadaan harvinaisesta Arnica montana, eli etelänarnikki villikukasta, jota kasvaa Euroopan vuoristoalueilla. Tämä kirkkaan keltainen kukka esiintyy myös kansantarinoissa, joissa kerrotaan, kuinka kukan parantavat voimat huomattiin kun loukkaantuneet vuohet etsivät kukkaa kaatumisensa jälkeen. Tehokas aktiiviaine tulehduksia vastaan, sekä häivyttämään mustelmia ja rauhoittamaan ärtynyttä ihoa.

ASKORBIINIHAPPO

Puhdas, vain tietynmuotoisia molekyylejä omaava (kiraalisesti oikea) C-vitamiini on askorbiinihappoa. Iholla se stimuloi kollageenintuotantoa, estää melaniinin muodostumista ja toimii antioksidanttina suojaten solujamme vapailta radikaaleilta. C-vitamiini on ehdottoman tärkeä osa joka-aamuista ihonhoitorutiinia. Se taistelee jokapäiväisiä ympäristön haittoja vastaan, estää juonteita ja ryppyjä muodostumasta sekä heleyttää ihoa.

Vaikka askorbiinihappo on poikkeuksellisen tehokas häivyttämään ikääntymisen merkkejä, on siinä yksi pieni ongelma. Puhdas C-vitamiini on todella epävakaata. Vedessä askorbiinihappo hapettuu, mikä aiheuttaa reaktioketjun. Askorbiinihaposta tulee tehoton ja se voi jopa muuttua pro-oksidantiksi, jolloin se voi itse muodostaa haitallisia vapaita radikaaleja. Kun askorbiinihaposta tulee epävakaa, se voi muuttaa tuotteen keltaiseksi. Tämä on varma merkki siitä, että tuotteen käyttäminen tulee lopettaa. Jotkut valmistajat lisäävät tuotteisiinsa jopa keinotekoisia väriaineita peittämään pilaantuneen C-vitamiinin värimuutoksen.

Mutta ei Medik8:llä. Valmistimme puhdasta askorbiinihappoa sisältävän Pure C15™ seerumimme käyttämällä C-vitamiinia tukevaa antioksidanttiyhdistelmää, jossa on E-vitamiinia sekä glutationia. Tämä yhdiste matkii ihon luonnollista antioksidanttiverkostoa, jossa jokainen raaka-aine auttaa uudistamaan toistaan; tehostaen seerumin vakautta. Puhdas C15 on C-vitamiinivalinta niille, jotka haluavat poikkeuksellisia tuloksia.  Se sisältää 15% puhdasta askorbiinihappoa, joka on ennen avaamista täysin stabiilia ja kestää käytössä vähintään 8 viikkoa (pakkauksessa saat kaksi 8 viikon pulloa). Käytämme vain yhden muotoista L-askorbiinihappoa varmistaaksemme optimaalisen tehon kaikissa tuotteissamme. 

ATSELAIINIHAPPO

Atselaiinihapolla on kolme tärkeää toimintoa, jotka hyödyttävät epäpuhtauksille taipuvaista ihoa. Ensinnäkin, se kykenee pysäyttämään P. acnesin, epäpuhtauksia aiheuttavan bakteerin kasvun. Tämän lisäksi se pystyy tasapainottamaan ja normalisoimaan ihon uusiutumissykliä. Tämä auttaa estämään ihohuokosten tukkiutumista, joka taas edesauttaa ihon pysymistä puhtaana ja vapaana epäpuhtauksien aiheuttamista ihovirheistä. Atselaiinihappo on tulehdusta rauhoittava aktiiviaine, joka vähentää aroista, tukkiutuneista ja tulehtuneista ihohuokosista johtuvaa punoitusta. Atselaiinihappo myös rauhoittaa yliaktiivisia melanosyyttejä, eli pigmenttiä tuottavia ihon soluja. Tämä vähentää tulehduksen parantumisen jälkeistä hyperpigmentaatiota.

B

BAMBURAE

Bambu on Aasian trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta peräisin oleva heinäkasvi, joka kasvaa nopeammin kuin yksikään muu tuntemamme kasvi. Se voi kasvaa jopa 30 metrin korkuiseksi. Bambukuidut erittävät luonnollista piioksidia, jota käytetään mikrokuorinnan valmistukseen. Kun sitä hierotaan hellävaraisesti ihoon, bamburakeet irrottaa fysikaalisesti kuolleita ihosoluja, paljasten niiden alta hehkuvat, virkistyneet kasvot.

BENTONIITTI

Bentoniitti, jota usein kutsutaan myös parantavaksi saveksi, kykenee imemään itseensä epäpuhtauksia iholta ja ihohuokosista. Tämä auttaa hillitsemään ihon kiiltoa ja tukkeutuneisuutta jättäen rauhoittuneen ja raikkaan tunteen. Antibakteerisilla ominaisuuksilla rikastettu bentoniitti auttaa vähentämään epäpuhtauksia aiheuttavia bakteereja puhtaamman lopputuloksen saamiseksi.

BETAGLUKAANI

Kauraleseissä luonnollisesti esiintyvä betaglukaani tehostaa ihon kykyä korjata itseään vahvistamalla kollageenia. Se antaa myös välitöntä helpotusta tulehtuneelle iholle, sekä suojaa ihoa haitalliselta UV-säteilyltä tehostamalla kehon omaa luontaista puolustusmekanismia.

BIO-SELLULOOSA

Erittäin edistyksellinen kangasnaamioiden materiaali, joka valmistetaan tiukasta luonnon selluloosakuitukudoksesta. Se muodostaa niin ohuen harson, että se mukautuu pienimpiinkin juonteisiin ja ryppyihin, mahdollistaen siihen imeytettyjen seerumeiden tehokkaan hyödyntämisen. Kestävänä rikkoutumista ja repeämistä vastaan, bio-selluloosakudos pystyy kannattelemaan monta kertaa oman painonsa verran vettä, mahdollistaen ihon perusteellisen kosteutuksen. Lopputuloksena on täyteläinen, pehmeä ja kimmoisa iho.

BIOSAKKARIDIKUMI

Biosakkaridikumilla ja hyaluronihapolla on toisiaan täydentäviä kosteuttavia ominaisuuksia. Hyaluronihappo kykenee nopeasti kosteuttamaan ihon ulointa kerrosta, sillä sen haaroittunut rakenne mahdollistaa sen nopean tarttumisen vesimolekyyleihin. Biosakkaridikumilla on suoraviivainen rakenne, joka muodostaa ihon pinnalle kalvon, luoden sen alapuolelle pitkäkestoisen ‘kostean ilmaston’. Tämä vähentää kosteuden haihtumista, ja antaa pitkäkestoista kosteutusta iholle.

SININEN MERIKAALI

Euroopanmerikaalista (Crambe maritima) peräisin oleva vesiliukoinen merikasviuute, joka tunnetaan myös nimellä sininen merikaali, Stimuloi keramidin ja hyaluronihapon synteesiä. Sininen merikaali on myös voimakas antioksidantti, suojaten ihoa ulkoisilta rasituksilta, kuten UV-säteilyltä ja saasteilta. Iho on suojattu vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, mikä hidastaa valovanhenemista ja auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa.

BLUEBERRY SEED OIL

Blueberry seed oil is sustainably sourced from 800,000 upcycled blueberries (per 1kg of material). Blueberry seed oil is a natural shield against blue light, working to protect skin against blue light exposure from the sun. The active oil is rich in beta-carotene which is able to absorb blue light, before it hits the skin. This can be thought of as a chemical sunscreen for blue light, rather than UV.

C

KOFEIINI

Tuttu raaka-aine myös aamukahvissasi, kofeiini auttaa laskemaan turvotusta ja häivyttämään tummia silmänalusia. Sillä on kyky supistaa silmänalusten verisuonia, joka häivyttää tummuutta sekä kiinteyttää ja kohottaa koko silmänympärysaluetta. Kofeiini toimii samalla periaatteella myös helposti punoittavalla iholla; se supistaa punoitusta aiheuttavia hiussuonia. Kofeiini toimii myös antioksidanttina estäen UV-säteitä ja saasteita tuottamasta iholle haitallista vahinkoa, samalla pysäyttäen mahdolliset tulehdukset, jotka usein pahentavat ihon punoitusta ja ärsytystä.

KARNOSIINI

Suojaava karnosiinipeptidi, jota kehomme tuottaa luonnostaan, kykenee estämään glykaatiota. Tämä on luonnollinen ikääntymisprosessi, jossa sokerit reagoivat proteiinien (kuten kollageenin ja elastiinin) kanssa, muuntaen ne kehittyneen glykaation lopputuotteiksi (lopputuotteita kutsutaan myös lyhenteellä A.G.E.s- advanced glycation end-products). A.G.E.s- lopputuotteet muuntavat ihon kollageenia ja elastiinia, joka johtaa juonteiden ja ryppyjen syntymiseen. Karnosiini pystyy estämään tämän glykaatio reaktion sekä ennaltaehkäisemään A.G.E:n muodostumista. Tämä estää prosessin, joka johtaa juonteitten ja ryppyjen muodostumiseen. Karnosiini suojaa ihoa myös infrapunasäteilyltä, joka lisää MMP:tä, entsyymiä, joka rikkoo kollageenia. Karnosiini pystyy estämään MMP entsyymin muodostumisen, jolloin kollageeni pysyy koskemattomana ja iho sileänä ja kiinteänä.

KAMOMILLAUUTE

Vaurioituneen ihon rauhoittajana tunnettu kamomilla toimii tehokkaasti punoitusta ja tulehduksia vastaan. Käytetyimmässä kamomillauutteessa, bisabololissa, on korkea B5-vitamiinipitoisuus, joka auttaa stimuloimaan ja edistämään ihon omaa luontaista paranemisprosessia. Rauhoittavassa ja ravitsevassa kamomillauutteessa on myös antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa tulevaisuuden vaurioilta.

KERAMIDIYHDISTE

Kokoelma lipidejä, joita löytyy ihon pinnan luontaisesta vedenkestävästä suojasta. Keramidit ovat välttämättömiä ihon monille toiminnoille: ne estävät veden haihtumista iholta, ovat tärkeä osa solujen vaihtuvuutta sekä auttavat ihoa korjaamaan sen luontaista suojaa. Ne ovat poikkeuksellisen tehokkaita kosteuttajia, mutta toimivat parhaiten yhdistettynä muihin ihon lipidikerroksessa esiintyviin molekyyleihin. Medik8:in kattava tutkimustyö keramidiyhdistelmistä on johtanut optimaalisen yhdistelmän löytämiseen: keramidi 1 ja 3 yhdistettynä fytosteroliin ja rasvahappoihin. Ne muistuttavat lähes täydellisesti ihon omaa lipidisuojaa, joten ne voivat helposti ja tehokkaasti ravita ihoa.

AKTIIVIHIILI

Viisivuotiaista aasialaisista bambuista johdettu musta hiilijauhe on sekä ympäristöystävällinen että kestävän kehityksen mukaan tuotettu. Hiili on jo pitkään tunnettu sen puhdistavista, parantavista ja myrkkyjä poistavista ominaisuuksistaan, ja sitä käytetään nykypäivänäkin lääketieteessä myrkytysten parantamisessa. Vesihöyry aktivoi hiilen, jolloin sen miljoonat huokoset kasvattavat sen pinta-alaa. Tämän seurauksena hiili pystyykin iholla imemään epäpuhtauksia itseensä, poistaen iholta bakteereja, likaa, saasteita sekä ylimääräistä öljyä. Iho jää hiilikäsittelyn jäljiltä puhtaaksi ja raikkaaksi.

KLOROFYLLI

Klorofylli eli lehtivihreä on luonnollinen vihreä pigmentti, joka toimii kasvien pääsääntöisenä energianlähteenä. Luonnossa pigmentti imee itseensä auringonvaloa; muuntaen sen kasvien kuluttamaksi ravinnoksi. Iholla klorofylli palauttaa toimintojen tasapainon ja tehostaa ihon luonnollista uusiutumista. Tämä tekee ihosta hehkuvan ja terveen näköisen. Samalla klorofyllin antioksidanttiset vaikutukset suojaavat ihoa neutralisoimalla hellävaraisesti vapaita radikaaleja. Tämän lisäksi klorofyllin on todettu nopeuttavan ihon paranemista sekä puhdistavan ihohuokosia.

KANELIUUTE

Tämä makean tuoksuinen mauste on täynnä ravintoaineita, jotka hemmottelevat ihoasi. Kaneliuutteella on kaksi toimintatapaa taistella ihon virheitä ja epäpuhtauksia vastaan, ja se onkin hyvä lisä päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi. Kaneliuute toimii luonnollisena antibakteerisena aineena; tuhoten tulehduksia ja näppyjä aiheuttavia bakteereja, kuten P. acnes- bakteeereja. Lisäksi kaneliuute pystyy hillitsemään ihon öljyntuotantoa – tukkeutuneet huokoset ovat historiaa!

KLIMBATSOLI

Suoranainen A-vitamiinin läpimurto; klimbatsoli tehostaa retinoidien vaikutusta iholla lisäämättä ihoärsytystä. Iholla retinoli ja retinali muuttuvat retinoiinihapoksi, A-vitamiinin aktiiviseksi muodoksi, joka stimuloi kollageenintuotantoa, solujen uusiutumista sekä häivyttää pigmenttimuutoksia. Klimbatsoli maksimoi ihon A-vitamiinin saannin estämällä retinoiinihappoa pilkkovaa entsyymiä toimimasta. Klimbatsoli tehostaa A-vitamiinista saatavia hyötyjä lisäämättä ihoärsytystä.

KUPARI PCA

Vallankumouksellinen, patentoitu kupari PCA on pyrrolidonikarboksyylihapon kuparisuola. Voimakkaana antioksidanttina se antaa iholle laajakirjoisen suojan vapaita radikaaleja vastaan. Kupari PCA auttaa neutralisoimaan vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat tuhoa solujen DNA:lle ja sitä kautta aiheuttavat ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Pääraaka-aineena Copper PCA Peptides™ tuotteissamme, kupari PCA:n on todettu olevan 40 kertaa tehokkaampi neutralisoimaan tietyn tyyppisiä vapaita radikaaleja (peroksinitriinejä) kuin C-vitamiini. * Copper PCA Peptides™ -seerumimme tehokas yhdistelmä antioksidantteja on jopa 5 kertaa tehokkaampi antioksidanttisilta ominaisuuksiltaan kuin sen seuraavaksi paras kilpailija.

Kupari PCA:n antioksidanttinen rooli on erityisen tärkeä Breakout Defence & Age Repair™- hoitotuotteissamme, joissa se suojaa talia hapettumasta vapaiden radikaalien johdosta. Huokosissa olevien öljyjen hapettuminen johtaa ihohuokosten todennäköisempään tukkeutumiseen. Vapaat radikaalit voivat myös aiheuttaa tulehduksia; tehden ihosta aran ja mahdollistaen epäpuhtauksien ja finnien ilmestymisen.

*Tulokset kolmannen osapuolen riippumattomasta kokeesta, jossa arvioitiin antioksidanttien suorituskykyä peroksinitriitti radikaaleja vastaan, sekä arvioitiin antioksidanttien suorituskykyä kilpailijoihin verrattuna.

CRYSTALIDE

Crystalide on seuraavan sukupolven peptidi, joka auttaa parantamaan ihon luonnollista kuulautta ja hehkua. Ihosolumme keräävät päivittäin ylimääräisiä, turhia proteiineja; denaturoituja proteiineja ja toimintonsa menettäneitä proteiineja. Näillä turhilla proteiineilla on taipumus kerääntyä ryhmiksi ihossa, joka voi näkyä ihon sameutena ja mattaisuutena. Crystalide peptidit kykenevät rikkomaan nämä turhien proteiinien kerääntymät. Nämä proteiinirykelmät hajoavat, jolloin ne voidaan myös hävittää, ja iho pystyy taas heijastamaan valoa paremmin. Peptidit auttavat saavuttamaan halutun ’lasi-iho’ efektin; nähtävästi kirkas, tasainen ja hehkuva iho.

KERAMIDIT

Yhdistelmä lipidejä, joita esiintyy luonnostaan myös ihon pinnan vedenpitävässä suojassa. Ikääntyessämme keramidien luonnollinen tuotanto vähenee, mikä aiheuttaa ihon kuivumista, ryppyjä ja jopa dermatiittia. Ihonhoitotuotteiden sisältämät keramidit auttavat täydentämään ihon luonnollista suojaa, sillä ne ovat identtisiä ihon omien keramidien kanssa. Keramidit ovat välttämättömiä säilyttämään vettä ihossa, säätelemään soluja ja korjaamaan ihon luonnollista suojaa.

D

DIOIC-HAPPO

Myös octadecenedioic-happona tunnettu raaka-aine, joka on rakenteeltaan atselaiinihapon kaltainen. Sillä on myös samanlaisia toiminnallisia ominaisuuksia, kuten bakteerien (kuten P. acnes) kasvun vähentäminen. Tämän lisäksi dioic-happo pystyy säätelemään ihohuokosten erittämää talintuotantoa. Liiallinen talintuotanto voi usein johtaa tukkeutuneisiin huokosiin sekä erilaisten epäpuhtauksien, kuten finnien ja mustapäiden puhkeamiseen sitomalla kuolleita ihosoluja yhteen huokosen suulle. Talin erittämisen vähentäminen dioic-hapolla auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista.

PITAIJAUUTE

Pitaijaa, eli lohikäärmehedelmää kasvaa meksikolaisessa tarhametsäkaktuksessa, joka kukkii ainoastaan öisin. Kuukukiksi kutsutut, valkoiset aromikkaat kukinnot tuottavat mehukkaita pitaijoita 30-50 päivää kukkimisen jälkeen. Pitaijassa on runsaasti ihoa suojaavia antioksidantteja, sekä luonnollisia sokereita, polysakkarideja, jotka kiinteyttävät ihoa. Tätä hedelmää on myös tutkittu sen haavoja parantavien ominaisuuksien vuoksi. Tutkimukset osoittavat, että sillä on kyky tehostaa ihon luonnollista uudistamisprosessia tasaisemman ja pehmeämmän lopputuloksen saamiseksi.

TÄSMÄKOHDISTETUT KUPARIPEPTIDIT
  • Kuparipohjainen peptidi, joka stimuloi kollageenin ja elastiinin synteesiä. Peptidi on kapseloitu polymeerikuoreen, jossa on tietyntyppisiä ligandi- molekyylejä, joilla on kyky viedä kapseloitu peptidi suoraan sinne missä sitä tarvitaan, eli fibroblastisoluille (kollageenin tuotantoon).  Polymeerikapselin avulla aktiiviaineen vienti pystytään kohdistamaan tarkasti tiettyyn solutyyppiin, ja tässä tapauksessa kapseli pystyy tunkeutumaan fibroblastin, eli sidekudoksen, sisään. Siellä polymeerikapseli hajoaa luonnollisesti ja aktiiviset peptidit pystyvät hiljalleen vapautumaan ihoon stimuloimaan kollageenin ja elastiinin tuotantoa täyteläisemmän ja nuorekkaamman ihon aikaansaamiseksi.
DIMETIKONI

Okklusiivinen ainesosa, joka muodostaa ihojn pinnalle hengittävän suojan. Dimetikoni on täydellinen herkälle iholle ja lukitsee kosteuden ihoon. Se koostuu suurista molekyyleistä, joten se estää tehokkaasti transepidermaalista vedenhukkaa (TEWL) ja suojaa ihoa äärimmäisissä sääolosuhteissa sekä ympäristön aiheuttamalta ärsytykseltä.

E

ETYLOITU ASKORBIINIHAPPO

Super C30™- seerumimme tähtiraaka-aine, etyloitu askorbiinihappo, on muuten rakenteeltaan hyvin samanlainen kun puhdas C-vitamiini (askorbiinihappo), mutta siinä on molekyylin reaktiivisemman osan estävä ylimääräinen hiiliketju. Tämän takia etyloidulla askorbiinihapolla ei ole lainkaan puhtaalle C-vitamiinille ominaisia stabiilisuusongelmia.  Ylimääräinen hiiliketju estää sen hapettumisen ja värimuutoksen keltaiseksi, ilman että menettäisi juuri ollenkaan askorbiinihapon antioksidanttista tehoa. Se suojaa ihoa haitallisilta vapailta radikaaleilta, samalla stimuloiden kollageenintuotantoa ja estäen melaniinin muodostamia värimuutoksia iholla. Tätä raaka-ainetta käyttäessäsi saatat huomata pientä kihelmöintiä iholla. Tämä johtuu sen voimakkuudesta, mutta tunne häviää muutamassa minuutissa. Käytämme vain ja ainoastaan kiraalisesti oikeaa, eli vain tehokkaan ja toimivan muotoista C-vitamiinia varmistaaksemme sen optimaalisen tuloksellisuuden ja toimivuuden iholla.

ENCAPSULATED PHOTOLYASE

Derived from plankton extract, photolyase is a light-activated DNA repair enzyme which can help to recognise and correct damage to skin cell DNA, caused by exposure to UV light or free radicals. Photolyase is able to remove the irregularities in the cell DNA caused by these factors and help to boost the natural repair mechanisms in the skin. This helps to diminish the visible signs of DNA damage, including fine lines, wrinkles and hyperpigmentation. Photolyase is encapsulated to optimise penetration into the skin, delivering next-generation anti-ageing results including resilient skin with a natural glow.

EXPRESSION LINE PEPTIDE

A high-performing peptide called Acetyl Hexapeptide-8, this works to fight expression wrinkles by minimising muscle contraction. It is able to stop nerves from sending signals to the muscles to contract. This prevents the muscles from contracting, helping to visibly minimise the appearance of expression lines for a visibly smoother complexion.

F

FERULAHAPPO

Poikkeukselliset antioksidanttiset ominaisuudet omaava ferulahappo suojaa monien kasvien, kuten riisin ja kauran soluseinämiä. Ferulahappo pelastaa ihosolut, joilta vapaat radikaalit yrittävät varastaa elektronin. Ferulahapon molekyyli luovuttaa radikaalin haluaman elektronin, ja näin se ei enää yritä reagoida ihon kanssa. Tämä kemiallinen rakenne mahdollistaa sen, että se pystyy tehokkaasti vakauttamaan ja stabiloimaan oman parittoman elektroninsa. Yhdistettynä ferulahappo sekä C- ja E-vitamiini muodostavat tehokkaan antioksidantti kolmikon, joka tarjoaa iholle erinomaista suojaa. Tämä auttaa estämään tapahtumasarjan, jossa vapaat radikaalit voivat vahingoittaa kollageenia, elastiinia sekä solujen DNA:ta.

G

GLUKONOLAKTONI

Glukonolaktoni on polyhydroksihappo (PHA). PHA:t ovat rakenteelta samankaltaisia alfahydroksihappojen (AHA-happojen), kuten glykoli- ja maitohapon kanssa. PHA:t pystyvät AHA-happojen tapaan rikkomaan ihosolujen välisiä liitoksia. Tämä auttaa kuorimaan kuolleita ihosoluja iholta, paljastaen niiden alta uutta ja hehkeää ihoa. PHA- ja AHA-happojen välillä on kuitenkin yksi suuri ero. PHA:t ovat paljon suurempia kuin AHA:t, joten niiden on paljon vaikeampi läpäistä ihon ulointa kerrosta. Tästä syystä ne ovatkin usein hellävaraisempia ja aiheuttavat AHA-happoja vähemmän ihoärsytystä. PHA on herkälle iholle sopivampi kemiallinen kuorinta. Glukonodeltalaktoni on tehokas poistamaan ihon pigmenttimuutoksia, sillä se kuorii paljon melaniinia sisältäviä ihosoluja ja tehostaa solujen uusiutumista. Näin ihosolujen kierto on nopeampaa, ja ihosi näyttää raikkaalta ja kuulaalta.

GLUTATIONI

Peptidi, joka on luonnollinen osa kehomme puolustusjärjestelmää, glutationi on tärkeä osa kehomme antioksidanttien kierrätysjärjestelmää. Yhteistyössä C- ja E-vitamiinien kanssa, glutationi auttaa uudistamaan muita antioksidantteja, jotta ne pystyvät jatkamaan ihon suojaamista vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. Pure C15™- seerumissamme glutationi takaa tuotteen poikkeuksellisen vakauden ja muuttumattomuuden.

GLYSERIINI

Glyseriini on osa ihomme luontaisia kosteustekijöitä, jotka antavat välttämätöntä suojaa ja kosteutusta. Tehokkaana humektanttina glyseriini kykenee imemään vettä itseensä ihon alemmista kerroksista sekä ympäristöstä. Tämä pitää ihon kosteutettuna, kimmoisana ja pehmeänä.

GLYSERYYLIGLUKOSIDI

Ihossa on kanavia, joita pitkin vesi ja glyseriini pääsevät kulkemaan. Näitä kanavia kutsutaan akvaporiineiksi, ja ne auttavat ylläpitämään sopivaa kosteuden määrää kaikissa ihon kerroksissa. Glyseryyliglukosidin on todettu tehostavan akvaporiinien muodostumista ihossa. Tämän avulla vesi ja glyseriini pystyvät liikkumaan ihossa vapaasti, kosteuttaen kaikkia ihon kerroksia pehmeän ja kimmoisan ihon aikaansaamiseksi.

GLYKOLIHAPPO

Kaikista AHA-hapoista (alfa-hydroksihapoista) pienimmän partikkelikoon omaava glykolihappo pystyy tehokkaasti läpäisemään ihon ylimmät kerrokset. Se rikkoo ihosolujen välisiä sidoksia, jolloin ne on helppo kuoria pois raikkaan ja uuden ihon tieltä. Tämä auttaa myös estämään ihohuokosia tukkiutumasta, sekä tekemään ihosta sileän ja pehmeän. Hellävarainen kuorinta glykolihapolla muutaman kerran viikossa auttaa parantamaan solujen uusiutumista, joka lopulta johtaa terveeseen ja nuorekkaaseen ihoon. Poikkeuksellisia kuorivia ominaisuuksia omaava glykolihappo tehostaa myös sen jälkeen käytettävien ihonhoitotuotteiden imeytymiskykyä, ja tätä kautta niiden tehokkuutta.

H

HESPERIDIINI

Myös P-vitamiinina tunnettu hesperidin auttaa tehostamaan ihon verenkiertoa. Tummia, turvonneita silmänalusia voidaan lievittää parantamalla verenkiertoa näillä alueilla.  Hesperidin häivyttää myös hyperpigmentaatioita kirkkaamman ja nuorekkaamman silmänympärysihon saamiseksi. Ihon melaniinipigmenttejä tuottavat melanosyytti- nimiset solut. Melaniinin muodostamisen jälkeen se on kuljetettava ihosoluihin, jotta se näkyy pigmenttinä ihon pinnalla. Hesperidin saa melaniinipartikkelit liittymään toisiinsa, jolloin niiden kuljetus on paljon vaikeampaa. Tämä auttaa estämään hyperpigmentaatiota; jättäen ihon tasaiseksi ja kirkkaaksi.

HYALURONIHAPPO

Hyaluronihappo on kehossamme luonnollisesti esiintyvä ainesosa, joka kykenee sitomaan itseensä suuria määriä vettä. Hyaluronihappo ei nimestään huolimatta oikeastaan ole happo, vaan se on sokerimolekyyli, jota kutsutaan glykosaminoglykaaniksi. Noin puolet kehon hyaluronihappopitosuudesta on ihossa, pääasiassa syvimmissä ihokerroksissa. Hyaluronihappo toimii ihoa kosteuttavana sekä täyteläistävänä aineena ja on yksi tärkeimmistä solun ulkopuolisista rakennusmateriaaleista, jotka muodostavat alustan, jonka päälle ihomme asettuu. Tällä alustalla on tärkeä osa ihon kimmoisuuden ja kiinteyden ylläpitämisessä. Hyaluronihappo huolehtii, että ihon kosteustasapaino on riittävä ja sillä on poikkeuksellinen kyky imeä itseensä jopa 1 000 kertaa oman painonsa verran vettä. Se pystyy vetämään epidermiksen ylempiin kerroksiin kosteutta sekä ympäristöstä että ihon alemmista kerroksista, raviten sekä kiinteyttäen ihoa.

Ihon ikääntyessä, hyaluronihapon tuotanto vähenee. Liian alhainen ihon hyaluronihappopitoisuus saa aikaan ihon veltostumista, kuivumista ja lisää ryppyjen ja juonteiden näkyvyyttä.

I

J

JOJOBA MIKROHELMET

Jojoba on Pohjois-Amerikan Sonoran aavikolta peräisin oleva kasvi. Käyttämämme jojobahelmet ovat täysin pyöreitä, jotta kuorinta olisi tehokas mutta hellävarainen; iho ei naarmuunnu ja kuorinnan käyttö on miellyttävää. Kuorivat jojobahelmet ovat sekä biohajoavia että kestävän kehityksen mukaan tuotettuja, eivätkä kuorinnat sisällä haitallisia mikromuoveja.

K

KAOLIN

Myös kiinansavena tunnettu kaoliini parantaa tukkeutunutta ihoa imemällä itseensä likaa ja epäpuhtauksia. Tämä savi on ihanteellinen ja erittäin hellävarainen raaka-aine ihon syväpuhdistukseen, joka sopii myös herkimmällekin iholle.

KOJIHAPPO

Villisienissä esiintyvä kojihappo pystyy estämään tyrosinaasin, melaniinia muodostavan entsyymin toimimisen. Tyrosinaasi toimii muuttamalla tyrosiini aminohapon melaniiniksi. Kojihappo estää tämän prosessin peittämällä tyrosinaasin aktiivisen kohdan, jolloin aminohapolle (tyrosiinille) ei jää tilaa reagoida. Kojihappo on Aasiassa suosittu sen ihoa kirkastavien ominaisuuksien takia, ja sitä pidetäänkin oxyresveratrolin rinnalla yksistä markkinoiden parhaista ihon hehkua parantavista aktiiviainesosista.

KOREALAINEN APILAUUTE

Korean clover extract is extracted from Lespedeza capitata which is harvested in South Korea. The plant also has a form of circadian rhythm - its leaves and flowers open during the daytime and close at nighttime. Within the skin, korean clover extract helps to regulate key biological factors such as hydration and detoxification. Korean clover extract helps to resynchronize the skin’s natural circadian rhythm which is deregulated by various external stresses such as blue light and stress. The result is visibly brighter, healthier-looking skin.

L

LACTIC ACID

AHA-happo, jota löytyy muun muassa maidosta. Se rikkoo ihosolujen välisiä liitoksia tehden niiden kuorimisesta ja poistamisesta helpompaa. Medik8 tuotteissa käytetty maitohappo on kasviperäistä, jota tuotetaan hiilihydraattien käymisprosessilla. Sen avulla kuolleet ihosolut voidaan hellävaraisesti poistaa ja paljastaa niiden alta uutta, tuoretta ja kaunista ihoa. Samalla erittäin ravitseva maitohappo lisää ihoa suojaavien lipidien määrää, jotka estävät veden haihtumista ja edistävät pehmeää ja kimmoisaa ihoa.

LIQUORICE EXTRACT

Lakritsikasvin juurista uutettu lakritsiuute on kotoisin Euroopasta sekä tietyistä Aasian osista. Sillä on luontainen kyky estää tyrosinaasin, melaniinia muodostavan entsyymin toimimista, ja kirkastaa ihoa estämällä hyperpigmentaatioiden muodostumista. Huhutaan, että japanilaiset geishat käyttivät aikanaan lakritsiuutetta säilyttääkseen upean, tasaisen ihonsa. Lakritsiuute sisältää myös vahvoja antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta, sekä auttavat ylläpitämään ihon luonnollista hehkua.

M

MANGOSTEEN UUTE

Kaakkois-Aasiasta kotoisin olevaa eksoottista superhedelmää mangosteenia on jo vuosituhansien ajan käytetty parantamaan yleisiä sairauksia ja vaivoja ympäri maailmaa. Sen uskomattomat parantavat ominaisuuden johtuvat sen tehokkaista antioksidanttisista ominaisuuksista; mangosteenin sisältämät polyfenoliyhdisteet neutralisoivat haitalliset vapaat radikaalit ennen kuin ne pystyvät vahingoittamaan herkkiä ihosoluja. Tämä auttaa suojaamaan ihoa kollageenin ja elastiinin hajoamiselta, sekä pigmenttimuutoksilta ja ärsyyntymiseltä.

Lisäksi, tämä sitkeä hedelmä sisältää suuria määriä C-vitamiinia, joka takaa ihon kuulauden saavuttamisen. Se myös rauhoittaa ja hoivaa tulehtunutta ihoa. Mangosteeni tunnetaan usein myös lempinimellä ‘hedelmien kuningatar’. Lempinimi annettiin sen jälkeen, kun Englannin kuningatar Victoria tarjosi palkkiota kaikille, joka pystyisivät tuomaan hänelle tuoreen mangostanin. Iholle levitettäessä mangostaniuute jättää suojatun, tasaisen ja sileän tunteen.

MANTELIHAPPO

Alfahydroksihappo (AHA), jolla on betahydroksihapon (BHA) ominausuudet. Manteleista saatava mantelihappo on sekä vesi- että öljyliukoinen, joka tarkoittaa sitä, että se pystyy läpäisemään öljyiset ihohuokoset sekä samalla toimimaan myös ihon ylemmissä kerroksissa. Molemmissa tapauksissa se rikkoo ihosolujen välisiä liitoksia, jolloin ne on helppo kuoria ja poistaa iholta; puhdistaen tukkeutuneita ihohuokosia sekä raikasten pintakerrosten ihoa. Tämä jättää ihon uudistuneeksi ja hehkuvaksi, samalla silottaen juonteita. Koska mantelihapon partikkelikoko on hydroksihapoista suurin, se sopii mainiosti myös herkälle iholle, koska se ei imeydy yhtä syvälle ihoon kuin glykolihappo.

MARACUJAÖLJY

Tämä eksoottinen passionhedelmän siemenöljy on tunnettu sen ravitsevista rasvahapoistaan sekä suojaavista antioksidanteistaan. Lämpimissä ilmastoissa kasvavat ja Amazonista peräisin olevat, mehukkaat passionhedelmät omaavat erinomaiset antioksidanttiset ominaisuudet. Sen öljyt sisältävät paljon vitamiineja ja ravintoaineita, etenkin E-vitamiinia, joka suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Maracuja-öljy on myös täynnä ravitsevaa linolihappoa (omega-6:sta), ja pystyykin korjaamaan ihon omaa luonnollista lipidisuojaa ja helpottamaan kuivaa ihoa. Linolihappo on myös ideaali aktiiviaine tasapainottamaan epäpuhtauksille taipuvaista ihoa, josta usein puuttuu omega-6:ta.

MARRUBIUM VULGARE EXTRACT

Derived from the White Horehound plant, this plant is found in America, the Mediterranean and Western Asia. Marrubium vulgare extract is a powerful antioxidant that provides essential protection to shield delicate skin from pollution-induced damage. It works to defend the skin in four ways: by protecting skin cells from the penetration of pollutants, removing and neutralising the skin of toxic free radicals, helping to strengthen the skin barrier and to boost the repair of cell metabolism.

MATRIXYL 3000®

Palmitoyylitetrapeptidi-7 ja palmitoyylioligopeptidin yhdistelmä, matrixyl 3000, tekee ihosta kiinteän ja täyteläisen. Sen toiminta perustuu ihonalaisen kollageenin ja elastiinin tuotannon stimulointiin. Jokainen peptidi jäljittelee kollageenin osaa, joka "huijaa" ihoa luulemaan, että sen omaa kollageenia on päässyt hajoamaan, ja että sen on valmistettava lisää. Tämä prosessi auttaa palauttamaan soluväliaineen jämäkkyyden, tehden sen päälle asettuvasta ihosta kiinteän ja tasaisen, vähentäen näkyvästi juonteita ja ryppyjä.

MOISTURE MAGNETS™

Medik8:n Moisture Magnets -yhdiste sisältää poikkeuksellisen kosteuttajan – sakkaridi-isomeraatin, joka on samankaltainen, kun ihon uloimmilta kerroksilta löytyvät hiilihydraattiyhdisteet. Se pystyy tarttumaan ihosoluihin magneetin tavoin, sekä imemään vettä itseensä antaakseen syväkosteutusta sinne, missä sitä tarvitaan eniten. Lopputuloksena on pitkäkestoinen kosteutus ja kimmoisa, tasainen iho.

MORINGAUUTE

Moringa is often used as a natural cleanser. It draws dirt and impurities to itself so they can be easily cleansed away. Able to form a film over the skin, moringa acts as an ‘urban shield’ to bat away pollution particles before they can create free radicals which can cause premature ageing. Protecting the skin from heavy metals, cigarette smoke and small particulate matter, moringa offers essential antioxidant protection throughout the day.

MULPERIUUTE

A natural yet powerful skin brightener that can inhibit tyrosinase, the enzyme which forms melanin pigment in the skin. This helps to luminise the complexion; targeting hyperpigmentation for a smooth and even skin tone.

N

LUONNOLLISET KOSTEUSTEKIJÄT

Ihon uloimmat kerrokset sisältävät runsaasti erilaisia vesihakuisia molekyylejä, jotka pystyvät keräämään ja sitomaan kosteutta itseensä. Ne pitävät ihon joustavana ja pehmeänä, auttaen ylläpitämään ihon entsyymien toimintaa sekä oikeaa pH:ta. Ihon luonnolliset kosteustekijät koostuvat natrium PCA:sta, glyseriinista, ureasta, proteiineista, sokereista, aminohapoista, maitohaposta, hyaluronihaposta, kreatiinista sekä muista aineista.

N-ASETYYLIGLUCOSAMIINI (NAG)

NAG on yksi hyaluronihapon (kosteuttava molekyyli, jolla on suuri rooli ihon rakenteessa ja kimmoisuudessa) muodostavista yhdisteistä. NAG pystyy myös estämään melaniinin muodostumisen edistääkseen tasaista ja hehkuvaa ihoa. Niasiiniamidiin yhdistettynä näiden kahden raaka-aineen on huomattu toimivan synergistisesti ihonperusteelliseksi kirkastamiseksi. NAG:n on myös todettu toimivan synergistisesti retinolin kanssa, tehostaen hyaluronihapon tuotantoa näin edistäen ihon kimmoisuutta ja nuorekasta ilmettä.

NIASIINIAMIDI

Myös B3-vitamiinina tunnettu niasiiniamidi on yksi tulehduksia ehkäisevän ihonhoidon tehokkaimmista raaka-aineista. Niasiiniamidi on erinomainen ihon virheiden ja epäpuhtauksien hoitoon, sillä se tukahduttaa ihon tulehdusreaktiot sekä tasoittaa ja rauhoittaa punoittavia ja kipeitä ihoalueita, eikä aiheuta ihoärsytystä.

 

Niasiiniamidi tukee ihon omien entsyymien toimintaa. Nämä entsyymit ovat myös iholle tärkeitä antioksidantteja ja suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta. Iholle tärkeiden entsyymien määrä soluissa vähenee iän myötä, niasiiniamidi hidastaa tätä prosessia tukien ihon elastisuutta ja tehden ihohuokosista tiiviimmät

Niasiiniamidi kykenee lisäämään myös iholle tärkeiden, luontaisten kosteustekijöiden, keramidien tuotantoa. Ne ovat ihoa suojaavia öljyjä, jotka muodostavat iholle suojaavan kalvon, joka estää kosteuden haihtumista iholta ja patogeenien pääsemästä iholle.

Niasiiniamidi auttaa vähentämään myös melaniinipigmenttien kulkeutumisen ihosoluihin, hidastaen pigmentaatioon johtavaa reaktiota. Niasiiniamidimolekyyli tehostaa solujen uusiutumista sekä stimuloi kollageenintuotantoa terveen ja nuorekkaan ihon saamiseksi.

 

Koska niasiiniamidi auttaa hoitamaan monia iho-ongelmia samanaikaisesti, se onkin suosittu ainesosa ihonhoidossa. Niasiiniamidi on myös loistava niille, joka haluavat ehkäistä ikääntymisen merkkejä, häivyttää pigmenttimuutoksia ja tasoittaa ihonsävyä.

O

FERMENTOITU PUNAINEN GINSENG

Punaisen ginsengin juurista eristetty uute, jota on fermentoitu sen tehon vahvistamiseksi. Punainen ginseng, joka kykenee estämään melaniinipigmenttiä muodostavan reaktion, auttaa kirkastamaan ihoa sekä edistämään tervettä ja tasaista sävyä. Se pystyy suojaamaan ihoa UVB-säteilyn vaikutuksilta estämällä vapaita radikaaleja reagoimasta. Vapaat radikaalit hajottavat kollageenia ja elastiinia, joka johtaa juonteiden ja ryppyjen muodostumiseen. Fermentoitu ginseng myös tehostaa kollageenintuotantoa edistäen vahvempaa ja terveempää ihoa. Punaisen ginsengin fermentoinnin on huomattu lisäävän sen ihoa tasoittavaa ja kirkastavaa vaikutusta. Uutteen ainesosien on myös huomattu lisäävän hyaluronihappoa ihossa, joka tekee ihosta pehmeän ja kosteutetun.

OXYRESVERATROLI

Luonnossa oxyresveratrolia (oxy-R) esiintyy Pohjois-Kiinasta kotoisin olevissa valkoisissa mulpereissa. Tämä molekyyli on poikkauksellisen tehokas estämään tyrosinaasia, melaniinipigmenttejä muodostavaa entsyymiä toimimasta. Vähennetty melaniinintuotanto tarkoittaa samalla myös vähentyneitä pigmenttimuutoksia. Oxy-R:n todettiin olevan jopa 32 kertaa parempi tyrosinaasin torjuja kuin kojichappo.1Myös antioksidanttina toimiva oxy-R tarjoaa erinomaista ihosuojaa vapaita radikaaleja vastaan, samalla hilliten ja vähentäen tulehduksia.

Oxy-R on tunnetusti hankala raaka-aine yhdistettäväksi tuotteisiin. Suurina pitoisuuksina se voi olla erittäin epävakaa. White Balance® Brightening Serum- seerumissamme ratkaisimme tämän ongelman jättämällä oxy-R:n tuotepakkauksen korkkiin, jolloin se ei ole kosketuksessa muuhun tuotteeseen ennen kuin se aktivoidaan pakkauksen painallustekniikalla. Kun tuotteen korkkia painetaan, Oxy-R sekoittuu loppuun tuotteeseen, ja aktivoituu ravistamalla. Aktivoinnin jälkeen seerumin väri muuttuu läpinäkyvästä keltaiseksi – oxy-R:n luonnolliseksi väriksi.

1Y. Kim et al., Journal of Biological Chemistry, 2002, 277(18), pp 16340-4

P

PREBIOOTIT

Prebiootit ovat yksi hiilihydraattien muoto, ja ne toimivat ’ruokana’ ihomme luonnolliselle mikrobiomille. Tämä edistää hyödyllisten bakteerien, kuten lactobacilluksen ja bifidobakteerien kasvua iholla, samalla estäen haitallisten bakteerien kasvun. Tämä tasapainottaa ihon mikrobiomia ja vahvistaa sen antamaa suojaa ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

KAKTUSVIIKUNAUUTE

Luonnollisena entsyymiaktivaattorina toimiva kaktusviikunauute tunnetaan myös nimellä Nopal Cactus. Ikääntyessämme ihomme tärkeimpien luonnollisten kuorintaentsyymien määrä alkaa laskea ja ihon uusiutumissykli hidastuu. Tämä aiheuttaa ihon kuivuutta sekä samean ja epätasaisen ihosävyn. Kaktusviikunauute stimuloi ihon kuorintaentsyymejä ja parantaa ihon uusiutumissykliä. Ihosta tulee kirkkaampi ja kuulaampi sekä rypyt ja juonteet tasoittuvat.

POSTBIOTICS

Live bacteria can produce postbiotics; these are the by products of fermentation of bacteria and help to create a balanced and thriving microflora. Postbiotics can be in the form of ferments or extracts, and can contain beneficial actives like fatty acids, antioxidants, and antimicrobial peptides. They help to keep the skin's natural pH balanced, and suppress the growth of bad bacteria. In particular they can be useful for suppressing blemish-causing bacteria such as P. acnes, and helping to encourage the skin’s natural flora for a healthy complexion.

Q

R

PUNA-APILAUUTE

Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa kasvavaa puna-apilaa käytetään usein tulehtuneen ihon hoitoon. Tämä punavioletti kukka on täynnä vitamiineja ja ravintoaineita, jotka ravitsevat ihoa, sekä supistavat laajentuneita ihohuokosia. Tämä onkin yksi puna-apilan kolmesta tärkeimmästä toiminnoista. Ensinnäkin, puna-apilauute kykenee estämään talia muodostavan entsyymin; estäen ylimääräistä talia tukkimasta ihohuokosia. Toiseksi, se lisää ihosolujen uusiutumista, jolloin kuolleet ihosolut eivät venytä ja suurenna ihohuokosia. Uute toimii myös luonnollisena supistajana, joten se auttaa hellävaraisesti häivyttämään ja pienentämään ihohuokosia. Lopputuloksena on selvästi tasaisempi iho.

PUNAINEN GINSENG UUTE

Aasialaisen Panax ginseng kasvin juurista uutetulla uutteella on ihoa kirkastavia ja nuorentavia ominaisuuksia. Punainen ginseng edistää ja ylläpitää tasaista ja hehkuvaa ihoa estämällä tyrosinaasia, melaniinia muodostavaa entsyymiä toimimasta. Se pystyy todistetusti myös tehostamaan kollageenisynteesiä ja suojaamaan ihoa UV-säteilyn vanhentavilta vaikutuksilta. Punaisen ginsengin fermentointi tehostaa sen kirkastavia ominaisuuksia lisäämällä sen bioaktiivisuutta.

RETINALDEHYDE

Myös retinaalina tunnettu uuden sukupolven A-vitamiini toimii 11 kertaa nopeammin kuin retinoli.1Iholla retinolin täytyy ensin muuttaa retinaldehydeksi ennen kuin se pystyy muuttumaan retinoiinihapoksi, A-vitamiinin aktiiviseksi muodoksi, joka lisää solujen uusiutumista.Crystal Retinal 1, 3, 6™ja10-seerumit sisältävät retinaldehydeä, jonka tarvitsee läpikäydä vain yksi muutos muuttuakseen retinoiinihapoksi, kun taas tavallisen retinolin tarvitsee läpikäydä kaksi. Tämä tarkoittaa tehokkaampia ja nopeampia tuloksia.

Retinaldehyde tekee ihosta nuorekkaan näköisen ja tasaisen sävyisen: se tehostaa kollageenintuotantoa, nopeuttaa solujen uusiutumista ja estää pigmenttimuutosten syntyä. Vaikka retinaldehyde tuottaakin lähes retinoiinihapon vertaisia tuloksia, se säilyttää retinoliseerumien hellävaraisuuden. Glukoosimolekyylien muodostamaan syklodekstriiniin kapseloitu retinaldehyde vapautuu iholle vähitellen yön aikana, vähentäen mahdollista ihoärsytystä. Retinaldehydellä on myös antibakteerisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat epäpuhtauksia ja tulehduksia aiheuttaviin bakteereihin, kuten P. acnes bakteeriin.

1G. Seigenthaler et al., Biochemical Journal, 1990, 268, pp 371-378

RETINOLI

Anti-ageing ihonhoidon kulmakivi retinoli (tai A-vitamiini), on dermatologien ja ihotautilääkäreiden arvostama ja suosima raaka-aine, jota pidetään parhaana nuorentavana aktiiviaineena. Ennen kuin retinoli alkaa toimia iholla, se muunnetaan retinaldehydeksi ja siitä retinoiinihapoksi – A-vitamiinin aktiiviseksi muodoksi.

Retinoiinihappo stimuloi solun tumaa tuottamaan proteiineja, kuten kollageenia ja elastiinia. Se pystyy myös estämään melaniinipigmenttiä muodostavan prosessin, sekä nopeuttamaan solujen uusiutumista. Retinolissa on kuitenkin omat ongelmansa. Jos sitä imeytyy ihon liian nopeasti, iho ylikuormittuu A-vitamiinista ja seurauksena voi olla kuivuutta ja ärtyneisyyttä. Tämän takia kaikki Medik8 retinoliseerumit hyödyntävät Time Release Technology™- teknologiaa, joka avulla retinoli vapautetaan ihoon vähitellen yön aikana.  Tämä minimoi ihoärsytyksen mahdollisuuden.

Kehotamme myös seuraamaan suunnittelemaamme porrasmenetelmää, kun aloitat retinolin (tai retinaldehyden) käytön. Alussa käytetään mietoa retinoliseerumia (Retinol 3TR™) kahdesti viikossa 2 viikon ajan, sitten joka toinen ilta seuraavat kaksi viikkoa, ja tämän jälkeen tuotetta voi käyttää joka ilta. Tämä auttaa ihoasi tottumaan retinoliin, jotta voit helposti siirtyä käyttämään myös vahvempia ja tehokkaampia pitoisuuksia.

RETINYL RETINOATE

r-Retinoate®-voiteestakin löytyvä retinyl retinoate on mullistava A-vitamiinihybridi, joka yhdistää retinolin ja retinoiinihapon uudeksi supermolekyyliksi. Tämä maailmanlaajuisesti patentoitu molekyyli on ainutlaatuinen Medik8:lle. Retinyl retinoate tehostaa kollageenintuotantoa jopa 8 kertaa enemmän kuin retinoli, ja koska se on poikkeuksellisen stabiili valolle, voidaan sitä käyttää myös päivällä. 1 Hellävaraisin A-vitamiinimme, retinyl retinoate tarjoaa nopeita tuloksia ikääntymisen merkkejä vastaan, sekä sopii käytettäväksi myös herkällä iholla.

1 Kim et al., Bioorganic & Medicinal Chemistry, 20018, 16, pp 6387-6393

S

SAFLORIÖLJY

Saflorin siemenistä uutettu öljy, jossa on runsaasti rasvahappoja. Safloriöljy sisältää ~70% linolihappoa (tunnetaan myös omega-6:na tai F-vitamiinina), joka on yksi korkeimmista rasvahappopitoisuuksista markkinoilla. Välttämättömät rasvahapot ovat elintärkeitä normaaleiden, terveiden solujen toiminnalle. Niiden puute voi johtaa ihon kuivumiseen, ihosolujen uudistumisen hidastumiseen sekä haavojen hitaaseen paranemiseen. Epäpuhtauksille taipuvaisesta ihosta puuttuu usein omega-6:tta, joten F-vitamiinin saanti on hyvä tapa tasapainottaa ja puhdistaa ihoa. Safloriöljy sisältää myös paljon E-vitamiinia, jolla on ihoa hoitavia sekä antioksidanttisia ominaisuuksia.

SALISYYLIHAPPO

BHA, eli betahydroksihappo, jota pidetään parhaan vaihtoehtona epäpuhtauksien ja finnien ehkäisyssä. Sillä on kyky pehmentää ja liuottaa keratiinia (proteiinia, joka tukkii ihohuokosia aiheuttamalla ihosolujen kiinnittymisen toisiinsa). Salisyylihappo on öljyliukoinen, joten se pystyy tunkeutumaan syvälle ihohuokoseen ja rikkomaan ihosolujen ja talin aiheuttaman tukkeuman. Tämä auttaa sekä poistamaan jo syntyneet näpyt ja epäpuhtaudet, sekä ennaltaehkäisemään uusien syntymistä. Salisyylihappo kuuluu myös samaan kategoriaan kuin aspiriini (asetyylisalisyylihappo), ja sillä onkin samankaltaisia tulehdusta parantavia vaikutuksia. Se nopeuttaa kipeiden, tulehtuneiden ja punottavien ihohuokosten ja näppyjen parantumista. Ilman reseptiä saatavan salisyylihapon enimmäispitoisuus on 2%, jota löytyy Blemish Control Pads™ -tuotteestamme.

MARJATUOMIPIHLAJA

Saskatoon-marjaa, eli marjatuomipihlajan marjaa kasvaa pienissä pensaissa Länsi-Kanadan metsissä. Kestävät marjat ovat sopeutuneet täydellisesti karuun kasvuympäristöönsä, ja Kanadan ensimmäiset asuttajat käyttivät niitä jopa lääkkeinä. Näissä violeteissa marjoissa on paljon antosyaaneja, jotka ovat erinomaisia luonnon antioksidantteja. Saskatoon-marjat torjuvat vapaita radikaaleja paremmin kuin mustikat, mansikat tai vadelmat. Myös tulehduksia hoitavan vaikutuksen omaava saskatoon-marja suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamalta vanhenemiselta.

SHEA BUTTER

Shea butter is derived from the seeds of the African Shea Tree, native to the West Savannah region. 100% natural, shea butter has been used for many years as a natural moisturiser. It is solid at room temperature with a melting point of about 28 degrees celsius, and therefore it melts on contact with skin. A powerful emollient made up of fatty acids, shea butter effortlessly infuses into the skin to leave the complexion soft and silky. Shea butter is also rich in vitamin E and micronutrients, helping to protect skin from free radical damage that has been accumulated during contact with the outside world.

SOIJAUUTE

Luonnollinen soijauute sisältää bioaktiivisia molekyylejä, isoflavoneja, jotka tehostavat ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa. Soijauute auttaa myös stimuloimaan kollageeniä tuottavia ihosoluja aloittamaan kollageenisynteesin. Lisääntynyt kollageeni ja hyaluronihappo tekevät ihosta täyteläisen ja kuulaan.

SKVALAANI

Skvalaania löytyy ihon omasta lipidikerroksesta, joten se auttaa suojaamaan ihoa sekä tehostamaan kosteutusta tasaisen ja kimmoisan ihon ylläpitämiseksi.

On tärkeää huomata, että skvalaani ja skvaleeni ovat kaksi täysin eri asiaa. Skvalaani on skvaleenin hapettunut muoto, joten se sopii stabiilisuutensa puolesta paljon paremmin ihonhoitoon.

Skvaleeni muodostaa noin 15% talista, mutta sen hapettuminen on ongelma. Lipidien härskiintymisprosessi muuttaa skvaleenin skvaleeniperoksidiksi, joka on komedogeeninen, eli ihoa tukkiva. Se johtaa nopeasti finnien ja näppyjen syntymiseen. Skvalaani taas on todella stabiili eikä aiheuta tätä ongelmaa, sillä siinä ei ole helposti reagoivia kaksoissidoksia. Ihanteellinen käytettäväksi yhdessä kuivattavien retinolien kanssa, skvalaani rauhoittaa ja ravitsee ihoa, samalla tehostaen muidenkin aktiiviaineiden imeytymistä.

T

TEEPUUÖLJY

Teepuuöljy on höyrytislattu Australian alkuperäisestä melaleuca alternifolia -kasvista. Australian alkuperäisasukkaat ovat hyödyntäneet tämän aromaattisen kasvin lehdistä saatua parantavaa öljyä jo vuosia. Sillä on antimikrobinen vaikutus, ja sitä voidaan käyttää torjumaan epäpuhtauksia aiheuttavia bakteereja, kuten P. acnes bakteeria muodostumasta. Teepuuöljyä pidetään keskeisenä raaka-aineena kirkastavissa ja puhdistavissa ihonhoitotuotteissa.

TEPRENONE

Teprenone on patentoitu punaisuutta vähentävä sekä solujen ikää pitkittävä aktiiviaine. Ihosolujemme DNA sisältää telomeereiksi kutsuttuja aminohappoketjuja. Joka kerta kun solu jakaantuu, telomeerit lyhenevät.  Lopulta ne ovat niin pieniä, että ne laukaisevat solukuoleman. Teprenonen on todistettu stabiloivan ihosolun telomeerejä ja näin pitkittävän solun ikää. Tämä vahvistaa ihon luonnollista suojaa, vähentäen ihon herkkyyttä ulkoisille ärsykkeille. Tutkimukset todistavat että teprenone pidentää solujen elinkiää jopa kolmanneksen.*

*Sederman itsenäinen koe

TETRAHEKSYYLIDEKYYLIASKORBAATTI

C-Tetra®-seerumin tähtiraaka-aine, tetraheksyylidekyyliaskorbaatti, on erittäin stabiili C-vitamiinijohdannainen. Öljyliukoinen tetraheksyylidekyyliaskorbaatti kykenee imeytymään syvälle ihoa suojaavaan lipidikerrokseen. Se stimuloi kollageenin tuotantoa, toimii antioksidanttina suojaten vapailta radikaaleilta sekä kirkastaa ihoa. Molekyyli on erittäin stabiili johtuen askorbiinihapon (puhtaan C-vitamiinin) reaktiivisten osien peittämisestä, mutta se kykenee silti säilyttämään samankaltaiset toiminnot. Kaikista hellävaraisimpana C-vitamiinin muotona, tetraheksyylidekyyliaskorbaatti sopii erityisesti niille, jotka eivät ole ennen käyttäneet C-vitamiinia ihonhoidossaan tai niille, joilla on erityisen herkkä iho.

TETRAPEPTIDE-30

Tetrapeptide-30 is an illuminating peptide that helps to minimise the production of tyrosinase, the main enzyme responsible for converting the amino acid tyrosine to melanin. The overproduction of melanin can cause areas of hyperpigmentation and uneven tone to appear on the skin. Tetrapeptide-30 inhibits this process early on, to maintain a visibly even tone and promote a brighter looking complexion.

KAAKAON SIEMENUUTE

Kestävän kehityksen mukaan Perusta kerätty kaakaonsiemenuute on peräisin harvinaisesta ja laadukkaasta criollo porcelana- kaakaosta. Tätä kutsutaan usein myös maailman kalleimmaksi suklaaksi. Tämä tehokas uute suojaa ihoa sinisen valon haitallisilta vaikutuksilta, neutralisoi vapaita radikaaleja ja stimuloi kollageenisynteesiä.

THIOTAINE

Thiotaine on ihossa luonnollisesti esiintyvä aminohappo. Se on voimakas antioksidantti, joka suojaa ihosoluja hapettumiselta. Se estää ihoa vaurioittavien vapaitten radikaalien toimintaa sekä suojaa ihosolujen DNA:ta ja kollageenia tuhoutumiselta. Tämä auttaa ylläpitämään ihon nuorekkaan ilmeen. Thiotaine voi myös tehostaa rasvahappojen synteesiä ihosoluissa; tämä johtaa solujen nopeampaan uusiutumiseen sekä sileämpään ja terveempään ihoon.

KURKUMAN JUURIUUTE
  • Maustekurkuman juurista uutettu aktiiviaine estää melaniinia muodostumasta lähes yhtä tehokkaasti kuin kojichappo. Se myös kirkastaa ihoa ja vaalentaa hyperpigmentaatiota. Poikkeuksellisena antioksidanttina kurkuman juuriuute suojaa ihoa tehokkaasti vapailta radikaaleilta samalla rauhoittaen punoitusta ja tulehdusta

U

UREA

Urea is an integral part of the skin's Natural Moisturising Factors (NMF), it is a byproduct produced after the body uses protein. A humectant ingredient, Urea works to draws water into the stratum corneum, to rehydrate and maintain the skin’s natural barrier. It is also a powerful exfoliant, and has the ability to slough off dead skin cells, without disrupting the natural skin barrier, revealing visibly brighter, smoother skin. Our natural amount of urea in the skin dramatically reduces with age and in dry environments, thus replenishing the skin’s supplies is vital.

V

B5-VITAMIINI

Myös pantenolina tunnettu B5-vitamiini on tehokas kosteuttaja, joka imee vettä itseensä ja tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan. Se voi myös auttaa lipidien syntetisoinnissa, jotka muodostavat ihon suojan ja jotka myös estävät kosteutta haihtumasta.

E-VITAMIINI

Tärkeä solujen rasvaosuuksia suojaava E-vitamiini on öljyliukoinen antioksidantti, joka yhdistetään yleensä ihonhoitotuotteissa C-vitamiinin kanssa tehostetun antioksidanttisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Ne voivat vaihtaa elektroneja toistensa tehokkuuden ylläpitämiseksi. C- ja E-vitamiini yhdistyvät Medik8:in C-Tetra®-seerumissa. Tämä erittäin stabiili ja hellävarainen seerumi yhdistää näiden antioksidanttien lipidimuodot ravitsevaksi öljyksi, joka kirkastaa ihoa välittömästi ja ehkäisee juonteiden ja ryppyjen muodostumista.

F-VITAMIINI

Tunnetaan myös linoleenihappona, nämä välttämättömät omega-6 rasvahapot ravitsevat ja syväkosteuttavat ihoa, vahvistaen samalla sitä suojaavaa hydrolipidikalvoa. Välttämättömät rasvahapot ovat elintärkeitä tavallisten ja terveiden solujen toiminnalle. Puutostila voi johtaa ihon kuivumiseen, vähentyneeseen ihosolujen uudistumiseen ja heikkoon haavojen paranemiseen. Epäpuhtauksille taipuvaisesta ihosta puuttuu usein omega-6 rasvahappoja, joten F-vitamiinin saanti on hyvä tapa tasapainottaa ja puhdistaa ihoa.

K-VITAMIINI

Muun muassa veren hyytymisprosessille välttämätön K-vitamiini vahvistaa verisuonten ja kapillaarien seinämiä, vähentäen ihon punoitusta ja näkyvien verisuonien esiintymistä.

W

TAIKAPÄHKINÄ

Amerikan taikapähkinän kuivatuista lehdistä johdettu taikapähkinä on kotoisin Pohjois-Amerikasta. Taikapähkinä sisältää supistavia tanniineja, jotka häivyttävät ihohuokosia ja poistavat ylimääräistä öljyä iholta. Taikapähkinä ehkäisee tulehduksia ja rauhoittaa ärtynyttä ja punertavaa ihoa.

X

Y

Z

SINKKI-PCA

Sinkki on kehomme käyttämä mineraali, joka tehostaa ihosolujen luontaista suojausmekanismia. Sinkki-PCA on sinkin ja pyrrolidonikarboksyylihapon (PCA) yhdistelmä. Jälkimmäinen on kosteuttava molekyyli, jota löytyy ihosta luonnostaan. Tämä raaka-ainehybridi kosteuttaa ja hoitaa ihoa, sekä säätelee talin tuotantoa epäpuhtauksien vähentämiseksi.

SINKKIOKSIDI

Mineraaliaurinkosuoja, joka tarjoaa laajakirjoisen suojan UVA- ja UVB-säteiltä. Sinkkioksidi asettuu ihon pinnalle heijastaen pois haitallisia UV-säteitä, jotka voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Medik8 ei koskaan käytä halkaisijaltaan alle 100 nanometriä olevia sinkkioksidi nanopartikkeleita, sillä ne usein mielletään vaarallisiksi ihonhoitotuotteissa. Fyysisissä aurinkosuojatuotteissa yhdistyvät (ei nanomuotoiset) sinkkioksidi ja titaanidioksidi. Näin saadaan laajakirjoinen SPF 30 suojakerroin Physical Sunscreenin uskomattoman kevyessä voiteessa, jota et edes uskosi aurinkosuojaksi.