Mitä ovat vapaat radikaalit ja antioksidantit?

Lähes kaikki tuntevat termit antioksidantti ja vapaat radikaalit, mutta useimmat mieltävät näe vain hyvinä tai pahoina. Käydään läpi lyhyt oppitunti vapaiden radikaalien kemiasta, niin saadaan parempi käsitys siitä "vihollisesta", jonka ihomme kohtaa päivittäin.

Vapaat radikaalit ovat todella epävakaita. Ne etsivät ja varastavat parittomalle elektronilleen parin muilta molekyyleiltä. Kun molekyyli menettää elektronin vapaalle radikaalille, siitä itsestään tulee vapaa radikaali, joka tarvitsee uuden elektronin toiselta molekyyliltä saadakseen pysyvän rakenteen. Syntyy noidankehä, joka aiheuttaa vakavia vaurioita ihosoluille sekä kollageeni- ja elastiini varastoillemme. Tällä tavoin vapaat radikaalit voivat aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä iholla.

RATKAISU

Ei huolta, sillä emme ole täysin puolustuskyvyttömiä vapaitten radikaalien hyökkäyksiltä. Päinvastoin, Medik8:llä on laaja valikoima vapaita radikaaleja torjuvia antioksidantteja.

Antioksidantit ovat ihonhoidon marttyyrejä. Ne luovuttavat epäitsekkäästi yhden omista elektroneistaan vapaille radikaaleille, lopettaen elektronien varastamiskierteen. Antioksidantit eivät koskaan itse muutu vapaiksi radikaaleiksi. Niiden ainutlaatuinen rakenne mahdollistaa niiden parittomien elektronien pysymisen stabiilina, eivätkä ne hyökkää toisiin molekyyleihin. Se auttaa neutralisoimaan vapaitten radikaalien aiheuttamat vahingot ja estämään näkyviä ikääntymisen merkkejä.

Kehossamme on luonnostaan antioksidantteja, mutta ne eivät usein riitä suojaamaan ihoamme UV-säteilyltä ja lisääntyneiltä ilmansaasteilta, joita kohtaamme päivittäin. Siksi onkin tärkeää saada suojaavia antioksidantteja ihonhoitotuotteista.

Shop all Medik8’s full range of antioxidant serums here LINKKILINKKILINKKI.

Lisää tietoa

VAIKUTTAVAT AINESOSAT

Etsi lisäätietoa yllä olevasta linkistä Medik8:n tuotteiden ainesosista ja niiden vaikutuksista ihoon.

IHO JA SEN RAKENNE

Koska kehosi ensimmäinen puolustuslinja haitallista ympäristöä vastaan on ihosi...

IHONHOITOSI SELITETTYNÄ

Selvitä mistä aloitat ihonhoitosi, kun tuotteita on niin paljon.

MEDIK8 IHOAKATEMIA

Medik8:llä me todella ymmärrämme ihoa.