Miksi jotkut alkoholit ovat iholle hyväksi?

Miksi jotkut alkoholit ovat iholle hyväksi?

Alkoholit ihonhoidossa

Alkoholien käyttö ihonhoidossa on monimutkaisempaa kuin ehkä aluksi luulit. Niissä on hyvät ja huonot puolensa.

Alkoholeja on itseasiassa kahdenlaisia. Alcohol denat (denat on lyhenne sanasta denaturoitu) tunnetaan yleensä pahiksena ihohoidon maailmassa – se kuivattaa, ärsyttää ja on suurina pitoisuuksina haitallinen iholle, kun taas rasva-alkoholit, kuten setyyli-, stearyyli- ja setearyylialkoholi ovat hyviksiä – ne ovat ravitsevia eivätkä ärsytä ihoa.

Alcohol denat on lisätty tuotteeseen tekemään koostumuksesta ilmava, lähes painoton. Sitä voidaan käyttää myös parantamaan muiden aktiiviaineiden imeytymistä, sillä se heikentää ihon luontaista suojaa. Liian suuren määrän käyttäminen voi kuitenkin vaurioittaa ihon suojaa, jolloin patogeenit pääsevät ihoon sekä kosteus pääsee haihtumaan.


Rasva-alkoholit ovat emollienttejä, eli ihoa pehmentäviä aineita, jotka auttavat kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoa jättäen sen kimmoisaksi ja pehmeäksi. Rasva-alkoholit ovat turvallisia ja tehokkaita lisiä ihonhoitorutiiniisi, sillä ne eivät ärsytä ihoa ja sopivat mainiosti myös kuivalle iholle.


Tuotesivujemme ’ei sisällä’-osiossa kerrotaan, onko tuotteessa alcohol denat:ia vai ei. Joskus pienen määrän käyttö tuotteessa on välttämätöntä tiettyjen aktiiviaineiden liuottamiseksi. Tämän takia muutama tuotteemme sisältää todella pienen määrän alcohol denat:ia.

 


Vanhempi postaus Uudempi postaus