OSTA NYT. MAKSA MYÖHEMMIN KLARNALLA.

Ilmainen toimitus yli 49€ ostoksiin!

5 myyttiä epäpuhtauksista

5 myyttiä epäpuhtauksista - Medik8.fi

Auttaako hammastahna finneihin? Aiheuttaako suklaa epäpuhtauksia? Netti on pullollaan myyttejä ja totuuksien ja harhojen erottaminen voi olla vaikeaa. Mutta Medik8 on apunasi. Ihonhoidon asiantuntijamme murtavat suurimpia ihonhoidon myyttejä.

 

Auttaako aurinko eäpuhtaaseen ihoon?

Monet uskovat ihonsa parantuvan aurinkolomalla, mutta asiantuntijoiden mukaan auringonvaloa ei tulisi pitää pikaisena korjauksena tulehtuneelle ja epäpuhtaalle iholle. “Ihmiset kokevat ihonsa parantuvan auringonvalossa, koska UV-säteet hillitsevät immuunijärjestelmää, ja samalla myös kehon reagointia tulehduksiin, ” kertoo Natalie Archer, Medik8 koulutuspäällikkö. “Tämä tarkoittaa vähentynyttä punoitusta ja tulehduksia, mutta vain väliaikaisesti. Kun palaat normaaliin ympäristöösi, immuunijärjestelmäsi palaa normaaliin toimintaan ja epäpuhtaudet palaavat.”

Tämän lisäksi aurinko voi kuivattaa ihoa. Tämä saattaa aluksi kuulostaa hyvältä, mutta se voi saada talirauhasesi toimimaan ylikierroksilla; jättäen ihosi entistä rasvaisemmaksi ja ongelmalliseksi. Lisäksi, auringonvalo voi pahentaa aknearpien pigmenttimuutoksia, tehden ihostasi epätasaisen ja samean näköisen. Lisäksi on huomioitava vielä ihon ikääntyminen. UV-valo aiheuttaa iholle vapaiden radikaalien vaurioita, jotka tuhoavat kollageenia ja elastiinia; johtaen juonteiden ja ryppyjen muodostumiseen.

 

Voiko hammastahnaa käyttää finnien hoitamiseen?

“Hammastahnaa pidetään usein nopeana ja halpana hoitona epäpuhtauksille. Tämä johtuu sen sisältämistä kuivattavista ainesosista, kuten ruokasoodasta, vetyperoksidista, alkoholista, mentolista sekä triklosaanista,” selittää Medik8:n formulaatio- ja kehitysjohtaja Daniel Isaacs. Mutta tämä kuivattava vaikutus ei tule ilman sivuhaittoja: “Näitä raaka-aineita ei ole tarkoitettu käytettäväksi iholla, joten ne voivat aiheuttaa ihoärsytystä, tulehduksia, punoitusta ja ihon kuoriutumista,” Daniel kertoo – viimeinen asia, jonka haluat tapahtuvan, kun koitat hoitaa ongelmaihoa. Yleensä finnit ja näpyt vain näyttävät pienemmiltä, kun niitä ympäröivä iho on kipeä ja ärsyyntynyt, joten teet ihollesi enemmän haittaa kuin hyötyä levittämällä niihin hammastahnaa. ” Niiden, joilla on herkkä iho, tulee olla vieläkin varovaisempia, koska hammastahnan levittäminen iholle voi aiheuttaa voimakasta ylikuivumista ja poltetta herkällä iholla. Hammastahnan sijaan Daniel ehdottaa jotain seuraavista tutkituista ja testatuista raaka-aineista:

Salisyylihappo – Tämä beetahydroksihappo (BHA) imeytyy syvälle ihoon poistaen kuolleita ihosoluja ja talia ihohuokosista sekä ihon pinnalta.

Niasiiniamidi – Kosteuttava aktiiviaine, jolla on tulehdusta parantava vaikutus. Auttaa vähentämään ihoärsytystä sekä punoitusta ja arpeutumista.

L-mantelihappo – Antibakteerinen alfahydroksihappo (AHA) joka kuorii ihon pintakerroksia estäen ihohuokosia tukkeutumasta.

Probiootit – Eläviä bakteereita, jotka vahvistavat ihon omaa microbiomia lisäämällä hyvien bakteerien määrää samalla vähentäen tulehduksia aiheuttavia bakteereja.

 

Aiheuttaako suklaa epäpuhtauksia?

“Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä sille, että suklaa aiheuttaisi epäpuhtauksia, mutta tiedämme että runsaasti sokeria / rasvaa sisältävä ruokavalio voi lisätä talintuotantoa ja edistää tulehduksellisia reaktioita kehossa,” kertoo Daniel. “Joillakin maitotuotteet ja sokeri voivat laukaista hormonaalisia muutoksia, jotka voivat johtaa tulehduksiin. Tämä saa finnit ja näpyt näyttämään entistä pahemmilta.”

Tämä myytti on monestakin syystä useille tuttu. Useat naiset tapaavat herkutella ja hemmotella itseään kuukautistensa aikana. Tässä kohtaa kiertoa estrogeeni tasot ovat matalalla, joka signaloi androgeenejä stimuloimaan talirauhasia tuottamaan lisää öljyä. Kyse voi siis olla hormoneistasi eikä suklaasta. Myös ihmisten syödessä runsaasti sokeria ja rasvaa sisältäviä ruokia, he usein laiminlyövät terveelisiä ruokia eivätkä syö tarpeeksi ravitsevasti. Tässä tapauksessa voi olla kyse ennemminkin oikeiden ravintoaineiden puutteesta kuin suklaan syömisestä.

 

Onko finnien puristelu pahasta?

Finnin puristaminen väärin voi aiheuttaa vakavia vaurioita ihossasi, kuten pysyvää arpeutumista sekä paranemisen jälkeistä hyperpigmentaatiota. Mutta toisin kuin yleisesti luullaan, finnin puristaminen ei välttämättä aina ole huono asia. On kuitenkin muistettava joitain keskeisiä sääntöjä: “Älä koskaan yritä puristaa ihonalaisia finnejä. Tähän tarvittaisiin yleensä erityisiä välineitä, joten tämä kannattaa jättää ammattilaisille,” kertoo Natalie. “Kannattaa myös odottaa, että finniin on muodostunut kiinteä valkoinen pää. Tämä tarkoittaa, että tulehdus on lähellä pintaa ja on valmis poistettavaksi."

1 Aluksi puhdista ihosi huolella käyttäen kuorivaa puhdistusainetta, kuten Clarifying Foam™. Tee tämä suihkussa, jos mahdollista. Lämmin höyry tekee talista helpomman poistaa ja kuorinta poistaa tiellä olevia kuolleita ihosoluja. as  If possible, try to do this in the shower. The steam will loosen the sebum while the scrub removes dead skin cells to make extractions easier.

2 Kääri lämmin pyyhe tai paperi etusormiesi ympärille ja aseta ne kumminkin puolin näppyä. Paina sormiasi yhteen TODELLA hellästi.

3 Kun näppy on tyhjentynyt, puhdista alue uudelleen poistaaksesi jäljelle jääneet bakteerit. Jos tyhjennys ei onnisistu toisella tai kolmannella kerralla, anna näpyn olla. Voit kokeilla uudestaan muutaman päivän päästä, kun tulehdus on lähempänä pintaa.

 

Aiheuttaako ihon koskettelu epäpuhtauksia?

Yksinkertaistetusti sanottuna ihon koskettelu ei aiheuta epäpuhtauksia, mutta se voi pahentaa tilannetta, jos ihosi on altis epäpuhtauksille. Epäpuhtauksia aiheuttavaa bakteeria (P. acnes) on jatkuvasti läsnä ihossamme – jopa niillä, joilla on puhdas ja tasainen iho. Joten jos jatkuvasti koskettelet kasvojasi, voit liikutella bakteereja ympäriinsä, ja saada epäpuhtauksia entistä laajemmalle alueelle.

On myös syytä huomauttaa, että päivittäiset bakteerit (ovien kahvoista, näppäimistöistä jne.) eivät vaikuta ihoon. Epäpuhtaudet muodostuvat vain tietyn bakteerin takia, jota on jatkuvasti läsnä ihossamme, ei siis yleinen lika. Joten käsitys siitä, että aknesta kärsivät ihmiset olisivat jotenkin likaisia, on täysin väärä.


Vanhempi postaus Uudempi postaus

Ostoskorisi