Erot miehen ja naisen ihon välillä

Erot miehen ja naisen ihon välillä - Medik8.fi

Iho on ihoa, ei väliä kuinka identifioit itseäsi. Medik8 suosittelee CSA-filosofiaa kaikille, rajoituksetta. Salaisuus nuorekkaaseen ihoon on sama kaikille: käytä C-vitamiinia ja aurinkosuojausta päivällä, A-vitamiinia illataisin. Tämän helposti seurattavan metodin on kliinisesti todistettu vähentävän ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Monet naisiin keskittyneet brändit ovat luoneet erillisen valikoiman miehille, joissa on hieman erilaiset tuotteet, tai sitten he ovat käyttäneet samoja tuotteita kuin naisilla, mutta laittaneet ne vain miehisempiin pakkauksiin kertomatta tätä kuluttajalle. Me taas haluamme olla toiminnassamme täysin läpinäkyviä, ja meidän For Men -tarjontamme onkin yksinkertaisesti CSA-metodi, joka sopii kaikille. Emme ujostele tässä asiassa. For Men -sarjamme koostuu samoista tuotteista kuin tavallinen sarjammekin. Tuotteet on vain pakattu maskuliinisempiin pakkauksiin sekä pakkauksen mukana saat vinkkejä kuinka huolehtia miehen ihosta.

Miesten ja naisten ihossa on kuitenkin muutamia luontaisia ja merkittäviä fysiologisia eroja. CSA-menetelmä on silti kaikille sopiva menetelmä. Katsotaan seuraavaksi mistä eromme johtuvat.



Hormonit

Perehdytään hiukan ihmisiä määrittäviin hormoneihin. Ne eivät ole vain kaukainen muisto oikukkaista teinivuosistasi, vaan myös aikuisiällä ne hallitsevat ihon anatomiaa. Itse asiassa suurin osa fysiologisista eroista miesten ja naisten ihojen välillä voidaan selittää hormonitasojen eroilla.
Miehiä ohjaa testosteroni, sukupuolihormoni, jota tuotetaan sekä kiveksissä että lisämunuaiskuoressa. Naisilla testosteronia muodostuu pieniä määriä munasarjoissa. 5-alfareduktaasi- entsyymi muuntaa testosteronin dihydrotestosteroniksi (DHT:ksi). Estrogeeni ja keltarauhashormoni syntetisoidaan naisten munasarjoissa, ja niillä on tärkeä rooli naisten hormonien säätelyssä.[1]

Miehillä testosteroni ja DHT hallitsevat ihon hormonireseptoreita, jotka ovat vastuussa telinerityksestä, hien tuottamisesta, hiustenkasvusta sekä useista muista toiminnoista.

Entä millaiset miesten ja naisten ihon fysiologisia erot – perehdytään niihinkin...



Talin eritys

Tali on iholle todella tärkeää, sillä se antaa ihon uloimmalle kerrokselle joustavan ja vedenkestävän suojan. Liiallinen talintuotanto yhdistetään usein tukkeutuneisiin ja laajentuneisiin ihohuokosiin sekä akneen.

Hormonaalinen stimulointi saa talirauhasen kasvamaan sekä se lisää talin tuotantoa. Miehillä on useimmiten suuremmat ihohuokoset kuin naisilla, jotka erittävät enemmän talia korkeamman DHT tason takia. Tutkimukset osoittavatkin, että miesten ihossa on 4x enemmän talia kuin naisten ihossa..[2] Lisääntynyt talintuotanto yhdistetään usein suurempiin ihohuokosiin..

A-vitamiini on salainen aseesi tasapainottamaan ihosi talintuotantoa. Sillä on kyky hillitä yliaktiivisia talirauhasia, joka tekee siitä ihanteellisen aktiiviaineen aknelle taipuvaiselle iholle. Yhdistä  Crystal Retinal iltaiseen ihonhoitorutiiniisi. Siinä on tehokasta retinaldehydiä, joka on ainoa todistetusti antibakteerinen A-vitamiinin muoto – ihanteellinen epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Miesten talineritys säilyy melko tasaisena läpi elämän, mutta naisten talineritys vaihtelee lyhyellä aikavälillä kuukautiskierron mukaan, sekä pidemmällä aikavälillä talineritys vähenee iän myötä. Useat naiset huomaavat ihonsa kuivuvan ja erittävän vähemmän talia vaihdevuosien jälkeen.[3]

Jos koet vähentyneestä talinerityksestä johtuvaa ihon kuivuutta, kokeile C-Tetra Luxe -seerumia, joka on skvalaani-pohjainen C-vitamiiniseerumi. Kemiallisesti lähes skvaleenin kaltainen skvalaani muodostaa iholle suojan, joka ravitsee ihoa ja tekee siitä kimmoisan.



 

Ihon paksuus

Miesten iho on lähes aina paksumpaa kuin naisten, jopa 25 % paksumpaa .[1] Miehien ihon kollageenin on myös tutkimuksissa havaittu olevan tiheämpää kuin naisten.[4]

Miesten ihon ohenee tasaisesti vuosien saatossa, alkaen noin 20 ikävuodesta. Naisten iho taas pysyy yleensä yhtä paksuna aina 50 ikävuoteen asti, jolloin se alkaa ohenemaan. [4] Tämä yhdistetään usein vaihdevuosien hormonaaliseen epätasapainoon, joka vaikuttaa hydroksiproliinin (tärkeän kollageenin tuotannon osan) vähenemiseen ihossa.

Molemmat sukupuolet voisivat hyötyä pienestä kollageenin tuotannon avustuksesta. CSA filosofia auttaa ihoasia saamaan kaiken tarvittava kollageenintuotannon tehostamiseksi. C-vitamiinin tiedetään avustavan hydroksiproliinin muodostamisessa, ja A-vitamiini tutkitusti tehostaa kollageenin tuotantoa. Aurinkosuoja taas auttaa suojamaan tuoretta ja vasta muodostettua kollageenia haitallisilta UV-säteiltä. Mielenkiintoista on, että miesten on havaittu olevan alttiimpia UVA- ja UVB-vaurioille, joten heidän on siksi oltava entistä tarkempia aurinkosuojavoiteen käytössä.[1]



Kasvojen karvat

Valtava ero miesten ja naisten ihossa on kasvojen karvoitus. Suurimmalla osasta miehistä kasvaa testosteronin takia parta- ja viiksikarvoja.

Parranajo voi edistää iholla joko hyödyllistä tai haitallista kuoriutumista, ja se voi tehdä ihosta jopa entistä alttiimman ärsyyntymiselle tai tulehduksille.  Se voi aiheuttaa kuivuutta, punoitusta, sisäänkasvaneita karvoja sekä jopa yliherkkyyttä jälkeenpäin käytetyille tuotteille. Parranajo poistaa tehokkaasti ihon ylimmän suojakerroksen, joka mahdollistaa parranajon jälkeen käytettyjen tuotteiden nopean ja tehokkaan imeytymisen. Tästä syystä miehet kokevat usein enemmän ihotuntemuksia aktiiviaineita levitettäessä.

A-vitamiini on avainasemassa ihon ehjän suojakerroksen muodostamiseksi. A-vitamiini tunnetusti nopeuttaa ihosolujen uusiutumista, joka ajan kanssa parantaa ihosi luonnollista suojaa. Aurinkosuojan käyttäminen parranajon jälkeen on erittäin tärkeää, koska juuri ajeltu iho usein herkkä UV-säteilylle.



Miehen ihosta huolehtiminen

Naisten ja miesten ihossa on muutama oleellinen ero: talin eritys, paksuus sekä karvoitus. Mutta CSA-menetelmä on kattava ihonhoidon ratkaisu, joka ei katso sukupuolta. Kaikki voivat käyttää Medik8-tuotteitamme; ei väliä miten identifioit itsesi. Olemme kehittäneet 3 uutta ihonhoidon pakkausta miehille: CSA tuotteen on pakattu tyylikkäisiin mustiin tuotelaatikoihin. Näitä tuotteita voivat käyttää kaikki. Sukupuolesta huolimatta kaikki ovat tervetulleita Medik8:n asiakkaiksi.


Täydellinen lahjaidea, ja näin valitset sopivat tuotteet elämäsi miehelle…
Aloittelijalle tai kiireiselle miehelle soveltuu hyvin täysikokoisia tuotteita sisältävä Medik8 for Men CSA Philosophy Kit.

Valitsitpa mitä vain, tee siitä CSA:n mukainen – rutiini kauniiseen ihoon läpi elämäsi.

Lähteet:

[1] P. U. Giacomoni et al, Gender-linked differences in human skin, Journal of Dermatological Science, 2009, 55, pp 144-149

[2] U. Jacobi et al, Gender-related differences in the physiology of the stratum corneum, Dermatology, 2005, 211(4), pp 312-317

[3] M. Roh et al, Sebum output as a factor contributing to the size of facial pores, British Journal of Dermatology, 2006, 155(5), pp 890-894

[4] S. Shuster et al, The influence of age and sex on skin thickness, skin collagen and density., British Journal of Dermatology, 1975, 93(6), pp 639-43

[5] S. Rahrovan et al, Male versus female skin: What dermatologists and cosmeticians should know, International Journal of Women’s Dermatology, 2018, 4(3), pp 122-130


Vanhempi postaus Uudempi postaus