Mitä A-vitamiini on? Katso 10 vastausta A-vitamiinikysymyksiin

Mitä A-vitamiini on? Katso 10 vastausta A-vitamiinikysymyksiin - Medik8.fi

Medik8:n asiantuntijat vastaavat kysymyksiin A-vitamiinista

Mitä A-vitamiini on ja kuinka se auttaa ehkäisemään ikääntymisen merkkejä?

A-vitamiini on laajempi käsite retinoideille. Retinoidit ovat ihonhoidon raaka-aineita, joihin kuuluu retinoli, retinaldehyde, retinoiinihappo sekä retinyl retinoate. Kun A-vitamiini pääsee kosketuksiin ihon kanssa, se muuntuu sen aktiiviseksi muodoksi, eli retinoiinihapoksi. Aktiivinen muoto antaa iholle signaalin tehostaa solujen uusiutumista sekä kollageenin tuotantoa. Tämä toiminto tasoittaa juonteita ja ryppyjä, parantaa ihon ulkonäköä ja tuntumaa sekä vähentää epäpuhtauksia ja pigmenttivirheitä .

 

Täytyykö minun käyttää mahdollisimman vahvaa A-vitamiinia nähdäkseni tuloksia?

Oikean A-vitamiinin valitseminen riippuu täysin ihotyypistäsi sekä iho-ongelmasi tilasta. Tutkimukset osoittavat, että 0.01% ja sitä korkeampi retinolipitoisuus voi nähtävästi vähentää ikääntymisen merkkejä, supistaa ihohuokosia ja tasoittaa ihon sävyä ja pintaa. Totta kai matalampi pitoisuus tarkoittaa heikompia tuloksia.

 

Onko A-vitamiini liian voimakas raaka-aine herkälle silmänympärysiholle?

Silmänympäryksen iho on todella ohutta. Tämän takia se on altis herkistymään. Suosittelemme käyttämään juuri silmänympärysiholle tarkoitettuja retinoli valmisteita, kuten  Retinol EyeTR™. Siinä yhdistyvät hellävaraisempi A-vitamiini sekä Time Release- teknologia, jotka sopivat hyvin herkälle iholle.

 

Mistä tiedän mikä A-vitamiini tuotteista sopii minulle?

Jos haluat hoitaa epäpuhdasta ihoa ja saada samalla anti-age vaikutuksia, suosittelemme antibakteerisen ominaisuuden omaavaa retinaldehydea. Jos taas haluat keskittyä täysin tulokselliseen anti-age ihonhoitoon, suosittelemme Medik8:in patentoitua r-Retinoate® -voidetta. Se on A-vitamiinijohdannainen, jonka on kliinisesti todistettu olevan 8x tehokkaampi kuin tavallinen retinoli – lisäksi, sitä voi käyttää päivin ja öin, eikä se ärsytä ihoa. Paras tapa löytää juuri sinulle sopiva A-vitamiini tuote on keskustella asiasta ihonhoidon ammattilaisen kanssa.

 

Kuinka pian näen tuloksia?

A-vitamiini tuottaa näkyviä tuloksia 4-12 viikossa. Tulokset riippuvat käyttämäsi A-vitamiinin muodosta sekä vahvuudesta.

 

Milloin minun tulee käyttää A-vitamiinia ihonhoitorutiinissani?

Useat ammattilaiset suosittelevat A-vitamiinin levittämistä puhtaalle ja kuivalle iholle ennen nukkumaan menoa, sekä levittämään kosteusvoiteen A-vitamiinin päälle. Tämä auttaa päihittämään kuivuuden, jota saattaa esiintyä, kun ihosi totuttelee valitsemaasi retinoidiin. Parhaiden tulosten saamiseksi, Medik8 suosittelee yhdistämään C-vitamiinin sekä laadukkaan ja laajaspektrisen SPF 30 aurnkosuojan aamurutiiniisi.

 

 

Miksi A-vitamiinia ei voi käyttää päivällä?

Toisin kuin yleisesti uskotaan, retinoidit eivät tee ihostasi alttiimpaa tai herkempää auringolle. A-vitamiinia ei suositella päiväkäyttöön sen takia, koska se ei ole fotostabiili. Tämä tarkoittaa sitä, että se muuttuu tehottomaksi suorassa auringonvalossa. Kuitenkin, edistyneet A-vitamiinimolekyylit, kuten Medik8:n r-Retinoate® ovat fotostabiileja, ja toimivat myös altistuttuaan UV-säteilylle.

 

Minulla on herkkä iho, voinko silti käyttää A-vitamiinia?

A-vitamiini sopii kaikille ihotyypeille, mutta siihen totuttelu voi viedä aikaa, varsinkin jos sinulla on herkkä iho. Medik8 suosittelee seuraamaan porrastettua käyttöönottomenetelmää, jonka kautta ihosi tottuu tähän uuteen raaka-aineeseen. Aloita käyttö matalapitoisesta retinoli seerumista, kuten Retinol 3TR™ -seerumista. Ensimmäisen kahden viikon aikana käytä tuotetta kahdesti viikossa. Seuraavien kahden viikon aikana käytä tuotetta joka toinen ilta. Tämän jälkeen voit siirtyä jokailtaiseen käyttöön. Muutaman kuukauden jälkeen voit siirtyä vahvempiin retinoliseerumeihin, kuten Retinol 6TR™ tai Retinol 10TR™

 

Minkä ikäisenä A-vitamiinin käyttö tulisi aloittaa?

Voit aloittaa A-vitamiinin käytön jopa 20-vuotiaana. Niille 20-vuotiaille, jotka haluavat ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä sekä mahdollisesti vähentää epäpuhtauksia, suosittelemme hellävaraisempaa (0.1% tai 0.3%) retinolia. Voit siirtyä korkeampaan pitoisuuteen, kun koet että käyttämäsi pitoisuus ei enää anna tuloksia. 30- ja 40-vuotiaiden tulisi myös aloittaa käyttö matalammista pitoisuuksista, mutta he saattavat haluta edetä nopeammin korkeampiin pitoisuuksiin saadakseen parhaimpia tuloksia. 

 

Kuinka pian kuorinnan jälkeen voin käyttää A-vitamiiniani (retinol)?

On suositeltavaa odottaa että iho on lopettanut näkyvän kuoriutumisen, eli yleensä noin 24–72 tuntia, mutta aika voi vaihdella kuorinnan kestosta ja ihosi kunnosta riippuen. Kun iho ei enää hilseile tai kuoriudu, voit lisätä A-vitamiinin taas jokailtaiseen ihonhoitorutiiniisi. Suosittelemme jatkamaan näin vähintään 3 kuukautta kuorintahoitosi jälkeen. Tämä maksimoi kuorinnan vaikutukset ja nopeuttaa ihon luonnollista paranemisprosessia.


Vanhempi postaus Uudempi postaus