Retinal vs Retinol

Retinal vs Retinol - Medik8.fi

Moni saattaa luulla, että retinal on vain eri nimitys retinolille, mutta sen oleelliset erot molekyylitasolla tulevat muuttamaan käsityksesi nuorekkaan ihon saavuttamisesta. Se on kuitenkin erinomainen molekyyli, joka on 11 x tehokkaampi kuin retinol. Se tehostaa yön aikana tapahtuvaa kollageenintuotantoa ja antaa iholle terveen hehkun.

A-vitamiinia on pidetty jo kauan anti-age tuotteiden tähtiraaka-aineena. Tämä tehokas molekyyli kykenee uudistamaan ihoa, tehostamaan kollageenin tuotantoa, vähentämään epäpuhtauksia, häivyttämään juonteita sekä kirkastamaan kasvoja.

A-vitamiinia saa useassa eri muodossa. On tunnettu ja testattu retinol ja retinoiinihappo, sekä seuraavan sukupolven molekyylit retinaldehyde (retinali) ja retinyl retinoate.

Kun puhutaan reseptivapaista tuotteista, verrataan usein retinolia ja retinalia keskenään. Niitä pidetään tehokkaimpina molekyyleinä, mutta ero niiden välillä ei aina ole niin selvä. Siksi olemmekin rakentaneet helposti seurattavan A-vitamiini oppaan, jonka avulla löydät juuri sinulle sopivan A-vitamiinin.

 

  

Retinali vs retinoli – kasvojen iholla

Useimmiten retinalia ja retinolia käytetään koko kasvojen, kaulan ja dekolteen alueella taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan.

A-vitamiinia käytetään harvemmin paikallishoitona tietylle alueelle. Useimmat ihonhoidon asiantuntijat suosittelevat A-vitamiinin käyttöä koko kasvoille, vaikka iho-ongelmasi olisikin paikallinen. Koska A-vitamiini pystyy sekä ennaltaehkäisemään että häivyttämään ikääntymisen merkkejä, se voi tehokkaasti hoitaa tiettyä aluetta samalla suojaten muita.

Ainoa poikkeus on erittäin herkkä ja ohut silmänympärysiho. Se ärsyyntyy ja herkistyy helpommin kuin muu kasvojen iho. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi nauttia retinolin ja retinolin tarjoamista anti-age-vaikutuksista silmänympärysihollasi. Varmista vain, että käytät juuri silmänympärysiholle suunniteltua tuotetta.

 

Retinoli vs retinali – valinta ihotyypin mukaan

Oikean A-vitamiinin valitseminen riippuu ihotyypistäsi sekä iho-ongelmista, joita haluat parantaa. Vaikka retinali ja retinoli toimivat samoin tavoin, niillä on muutama oleellinen ero, joka tekee niistä sopivia juuri tiettyjä ihohuolia vastaan.

Retinali on jopa 11 kertaa nopeampi vaikutuksiltaan ja tehokkaampi kuin retinoli. Tämä tekee siitä oivan vaihtoehdon ikääntyneelle iholle, jossa halutaan nähdä merkittäviä tuloksia mahdollisimman nopeasti.

Kaikkien iho ei kuitenkaan tarvitse yhtä äärimmäistä hoitoa. Lisäksi nuorempi iho voi hyötyä paremmin retinolista, varsinkin, kun halutaan ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä.

Retinali on ainut retinoidi, jolla on suora antibakteerinen vaikutus. Se tekee siitä oivan raaka-aineen myös epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Sen jatkuva käyttö vähentää bakteereja, jotka aiheuttavat finnejä ja näppyjä, sekä edistää ihon nuorekasta hehkua.

 

Retinoli vs retinal – tehokkuus

Sekä retinoli että retinali nopeuttavat solujen uusiutumista ja kollageenin tuotantoa, tehden ihosta täyteläisen ja häivyttäen juonteita ja ryppyjä. Ne myös estävät ylimääräistä melaniinin tuotantoa, tehden ihosta kirkkaan ja sävystä tasaisen.

Suurin ero on niiden nopeus antaa tuloksia. Retinalin on kliinisesti todistettu toimivan jopa 11 kertaa nopeammin kuin retinoli.

Lisäksi, retinali on retinolia tehokkaampi kuorija, joka edistää ihon kirkkautta ja tasaista sävyä.

 

Retinoli vs retinali sivuvaikutukset

Käytön alussa sekä retinali että retinoli voivat aiheuttaa lievää ihoärsytystä, mutta nämä sivuvaikutukset ovat väliaikaisia ja johtuvat usein liian nopeasta A-vitamiinin imeytymisestä tai liian suuresta käyttömäärästä.

Yleisesti voidaan sanoa, että retinoli on usein retinalia hellävaraisempi vaihtoehto, mutta uuden kapselointiteknologian kehityksen avulla tuotekehittäjät ovat voineet valmistaa retinal-tuotteita, jotka ovat yhtä hellävaraisia iholle kuin retinoli.

A-vitamiinin käytön lisääminen ihonhoitoon kannattaa tehdä asteittain. Näin voidaan parhaiten välttää mahdolliset sivuvaikutukset. Aloita käyttö pienistä pitoisuuksista. Käytä kahdesti viikossa ensimmäisen kahden viikon ajan, sitten joka toinen ilta seuraavat kaksi viikkoa, jonka jälkeen voit siirtyä jokailtaiseen käyttöön. Kun ihosi on tottunut A-vitamiiniin, voit myös siirtyä käyttämään vahvempia pitoisuuksia.

 

Retinali vs retinoli – tieteelliset tutkimukset

Ymmärtääksemme retinalin ja retinolin erot, on hyvä ensin ymmärtää A-vitamiinin kierto.

A-vitamiini, jota kehomme ei käytä varastoituu ihosoluihin retinyyliesterinä. Kun keho on valmis käyttämään A-vitamiinia, nämä esterit muuntuvat retinoliksi, ja sitten retinaldehydeksi ennen kuin ne lopulta muuttuvat retinoiinihapoksi.

Retinoiinihappo on A-vitamiinin aktiivinen muoto, jota iho pystyy hyödyntämään. Tämän takia kaikki muut A-vitamiinin muodot kuten retinali ja retinoli pitää ensin muuntaa retinoiinihapoksi ennen kuin ne toimivat.
Tämä tarkoittaa, että kun retinalia ja retinolia levitetään iholle, ne yhtyvät itseään vastaavaan vaiheeseen A-vitamiinin kierrossa.

Retinol täytyy muuntaa ensin retinaliksi ja siitä retinoiinihapoksi. Retinal taas vaatii vain yhden muunnoksen retinoiinihapoksi. Tämä viimeinen muunnosvaihe on paljon edellisiä nopeampi, joka selittääkin miksi retinali toimii niin paljon nopeammin kuin retinoli.

 

Retinali vs retinoli – vuosien saatossa

A-vitamiinin merkitys on ollut tiedossa ja tuhansien vuosien ajan. Muinaisessa Egyptissä maksaa (rikas A-vitamiinin lähde) käytettiin näkövaivaisten hoitoon. Mutta vasta 1960-luvun alussa dermatologit alkoivat huomata sen vaikutuksia. Tutkijat havaitsivat, että retinoli pystyi lievittämään kuivattavia ja kutittavia ihottumia. Tämä löytö synnytti vuosien mittavat tutkimukset ja kliiniset kokeet.

Vuoteen 1969 mennessä retinoi tunnettiin tehokkaana aknehoitona. Sen kyky nopeuttaa ihon luonnollista uusiutumis- ja hilseilyprosessia esti ihohuokosia tukkeutumasta, joka esti finnejä ja näppyjä muodostumasta.

Vain 5 vuotta myöhemmin dermatologit huomasivat, että aknesta kärsivät potilaat, joille oli määrätty hoidoksi retinolia, saivat puhtaan ihon lisäksi myös huomattavia anti-age vaikutuksia. Silloin retinoli muuttui aknehoidosta tunnetuksi anti-age aktiiviaineeksi.


Retinalin historia on yhtä pitkä kuin retinolin, mutta sitä ei ole tutkittu samoissa määrin. Se johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että sitä on todella vaikea stabiloida, ja vasta viime aikoina kosmetiikka-alan kehityksen ansiosta on löydetty keino, jolla sen yhdistäminen ihonhoitotuotteisiin on turvallista. Tutkimukset osoittavat, että retinalilla on kaikki retinolin edut, sekä lisäksi nopeampi toimivuus ja antibakteerinen vaikutus.


Vanhempi postaus Uudempi postaus